Diyarbakır’da zemin kötü: Saha kapanabilir

Diyarbakır’da zemin kötü: Saha kapanabilir

Kaynak:Haber: Hozan Adar-Özel

Diyarbakır’da milyonlarca lira harcanarak onarımı yapılan stadyum zemini ilk maçta delik deşik oldu. TFF tarlaya dönen stadyum için harekete geçti.

AMİDA HABER- Diyarbakır temsilcisi Amedspor, TFF 1. Lig’in ikinci haftasında İstanbulspor ile Diyarbakır Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. İstanbulspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona eren maç, sahadaki futbol kadar, stadyumun zemin sorunlarıyla da gündeme oturdu.

2.jpg

Sezon sonunda milyonlarca lira harcanarak bakıma alınan Diyarbakır Stadyumu’nun çimlerinin tutmadığı ve zemininde derin çukurlar oluştuğu gözlemlendi, bu durum stadyumu adeta bir tarlaya çevirdi.

Oyuncuların sağlığı risk altında

4.jpg

33 bin kişi kapasiteli stadyumun, sezonun ilk maçında bu duruma gelmesi taraftarların ve spor kamuoyunun tepkisini çekti. Yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirten futbolseverler, bu tür zemin sorunlarının hem futbol kalitesini düşürdüğünü hem de oyuncuların sağlığını riske attığını ifade ettiler.

3.jpg

Teknik direktörler de rahatsız

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, her iki takımın teknik direktörleri de zeminle ilgili sıkıntılarını dile getirdi. İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz ve Amedspor Teknik Direktörü Ersun Yanal saha zemininin kötü olduğuna vurgu yaptı.

6.jpg

Oyuncular zorlandı

Diyarbakır Stadyumu'nun zemin sorununa dair eleştirilerin ardından, yetkililerin nasıl bir önlem alacağı merakla bekleniyor. Taraftarlar, sezonun geri kalanında saha koşullarının iyileştirilmesi ve futbolcuların sağlığına zarar vermeyecek bir zeminin hazırlanması gerektiğini vurguluyor. Karşılaşma sırasında, her iki takımın oyuncuları da zemin nedeniyle zorlandı, kısa pas yerine uzun pas tekniği uygulandı.

5.jpg

Diyarbakır Stadyumu kapanabilir

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da izlediği maçta saha zeminiyle ilgili yaşanan durum gözlemciler tarafından not edildi. TFF’nin çim denetim ekibi hafta içinde zeminde inceleme yapacak. Zeminle ilgili sorunun devam etmesi durumunda TFF denetçisi Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğüne uyarı yazısı yazması bekleniyor. Saha zeminiyle ilgili sorun devam ederse TFF Diyarbakır Stadyumunu kapatacak, maçları başka ile alacak.

Fotoğraflar: Hozan Adar

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum