Diyarbakırspor’un 100 dönümlük arsası ne olacak: Başkan açıkladı!

Diyarbakırspor’un 100 dönümlük arsası ne olacak: Başkan açıkladı!
 Muhabir
Diyarbakırspor’un yeni Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol, 18 yıl önce Kulübe hibe edilen ve zaman zaman tartışmalara konu olan 100 dönümlük arsanın akıbeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Bir dönem süper ligde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımlara kök söktüren Diyarbakırspor 14 yıl önce süper lige veda etti, 3 yıl içinde Amatör Lig'e kadar düştü. Yıllardır istediği çıkışı yakalayamayan Diyarbakırspor’da önceki hafta şok bir gelişme yaşandı, kulübün mevcut başkanı Siyabent Aydın istifa ettiğini duyurdu. Aydın’ın istifası sonrası Kulüp Başkanlığına aday çıkmadı. Diyarbakırspor’a kayyım atanacağı tartışmaları yaşanırken, delegelerin büyük bölümü Diyarbakırlı iş insanı Bedirhan Akyol’ a teklif götürdü, Akyol aday olmaya kabul etti. Tek liste ile gidilen seçimlerde Bedirhan Akyol Diyarbakırspor’un yeni kulüp başkanı oldu.

‘Servetimin 3’te ikisini gençlere harcadım’

diyarbakirspor2.jpeg

Diyarbakırspor’un yıllarca 1. Ligde mücadele ettiğini hatırlatan Akyol, “Diyarbakır bizim memleketimiz. Memleketin asıl takımı Diyarbakırspor’dur. Kent sporuna katkı sunmak için yıllarca çıkarsız ve menfaatsiz bir şekilde gençlerin yanında oldum. Servetimin 3’te ikisini spora ve gençlere harcadım. Kulüp kayyım atanacaktı, kayyım atanmaması için kabul ettim. Bu onurlu göreve layık gördükleri için tüm delegelere teşekkür ediyorum” dedi.

‘100 milyona yakın borç bıraktılar’

diyarbakirspor1.jpeg

Amatör Kulüp olmasına rağmen takımın milyonlarca lira borcu olduğunu söyleyen Akyol, “100 milyona yakın borç bıraktılar. Bir kulüp başkanı geldiğinde o borç kendisine sayılmalı. Kendisi üstlenmek zorunda. Kambur olacaklarsa kimse gelmesin. Dostlarımıza görüşeceğiz, herkes borcuna çizgi çekecek. Bizde Diyarbakırspor için elimizi taşın altına koyacağız” diye konuştu.

Arsanın akıbeti ne olacak

diyarbakirspor3.jpeg

Diyarbakırspor’a 18 yıl önce Vali Efkan Ala döneminde ve Ahmet Göksu’nun kulüp başkanlığı yaptığı dönemde hayırsever bir vatandaş tarafından kulübe tesis yapılması için hibe edilen 100 dönümlük arsanın akıbetiyle ilgili konuşan Bedirhan Akyol önemli açıklamalarda bulundu.

‘Birileri arsayı satsın diye hibe edilmedi’

diyarbakirspor.jpg

Akyol şöyle konuştu, “Bildiğiniz gibi kulübün 100 dönümlük arazisi var. Geçmiş dönemde bir duyarlı vatandaşımız Diyarbakır’daki gençler için arsasını hibe etti. O duyarlı vatandaşımız birileri arsayı satsın diye hibe etmedi. Bölgeye hitap edecek bir spor tesisi yapmayı planlıyorum. Bütün alt yapı takımlarının orada çalışmalarını yapacak. Bir metresini bile satmayacağız. Diyarbakır’ın gençlerinin hizmetinde olacak. Orası Diyarbakır gençleri için verildi. Kentteki tüm kulüplerin yeri olacak.

Arsa ile ilgili kimsenin kafasında en ufak bir kuşku olmasın

diyarbakirspor1.jpg

Çok amaçlı tesis için Federasyon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşeceklerini söyleyen Akyol, “Başkanımız ile görüşeceğiz, spor bakanı ile görüşeceğiz. Niyet iyiyse her şey olur. Projemizi hazırlayıp ilgili kurumların kapısını çalacağız. İlk yıl Diyarbakırspor’u ligde tutmaya çalışacağız. İkinci hedefimiz Play Of oynamak. Sonraki yıl ise tek hedefimiz 3. Lige çıkmak” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum