Kastamonu’da gözler Amedspor-Somaspor maçında!

Kastamonu’da gözler Amedspor-Somaspor maçında!

TFF 2. Lig’de Amedspor’un Iğdırspor karşısında 2-0 yenilmesi, Kastamonuspor’da şampiyonluk umutlarını yeniden canlandırdı.

AMİDA HABER – Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta 77 puan ile lider olan Amedspor, Iğdırspor yenilgisinden sonra şampiyonluk umutlarını son iki haftaya bıraktı. Amedspor 27 Nisan Pazar günü Somaspor’un konuğu olacak. Amedspor taraftarı kadar GMG Kastamonuspor taraftarının gözü kulağı da bu maçta olacak. Çünkü Amedspor’un Iğdır karşısında 2-0 yenilmesi Kastamonuspor’da şampiyonluk umutlarını yeniden canlandırdı.

2024/04/07/amedspor-yeni.jpg

Kastamonu’nun gözü Soma’da

Her ne kadar Amedspor 77 puan ile son 2 haftaya avantajlı girse de, 74 puan ile 2. sırada yer alan Kastamonuspor da şampiyonluk hesapları yapmaya başladı. Kastamonuspor’un gözü kulağı Amedspor’un oynayacağı Soma ve Menemenspor maçlarında olacak. Amedspor Soma ve Menemen karşısında 4 puan kaybeder ve GMG Kastamonuspor da Isparta 32 Spor ve Arnavutköy Belediyespor maçlarını kazanırsa şampiyon olacak. Ancak Amedspor ile Kastamonuspor aynı puan ile ligi bitirirse, Amedspor averaj ile şampiyonluğunu ilan edecek ve 1. lige çıkmaya hak kazanacak.

2024/04/09/amedspor-stadyum-taraftar.jpeg

TFF’ye göre hesaplama nasıl?

İki takımın puanı aynı olması durumunda, bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır. Kendi aralarında oynadıkları maçlardan aldıkları puan aynı ise bu maçlardaki gol averajına bakılır. Gollerde eşitlik olması durumunda deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz. Kendi aralarında puan ve gol eşitliği varsa, genel averaja bakılır. Takımların gol averajları da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır. Bu hesaplamalara göre aksi bir averaj durumu gelişmemesi halinde, puanlar eşit olsa bile Amedspor kesin şampiyon. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum