Mardin’in gururu Çiçek: Bronz madalya ile döndü

Mardin’in gururu Çiçek: Bronz madalya ile döndü

Kaynak:Anadolu Ajansı

Mardin'in gururu genç boksör Kübra Çiçek, Bosna Hersek'te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Kübra, aldığı ödülle dikkatleri üzerine taşıdı.

AMİDA HABER - Üç yıl önce boksa kuzeni tarafından teşvik edilen Kübra Çiçek, başlangıçta bu spor dalına karşı tereddüttü zamanla tutkuya dönüştü. Azimli çalımları sonucunda Türkiye'nin çeşitli şampiyonalarında önemli başarılar elde etti. Kübra, Muğla'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak milli takıma seçildi. 21 Haziran-3 Temmuz'da Bosna Hersek'te gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na katılan Çiçek, elde ettiği üçüncülükle memleketi Mardin'e bronz madalya ile döndü.

mardin-buyuk-basari.jpg

Antrenörü Orkun Çaylak, Kübra'nın başlangıçta sporcu olabileceğine dair şüpheleri olduğunu ancak kararlılıkla çalışarak ve sürekli antrenmanlarla bu süreci aştığını belirtti. Çaylak, Kübra'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki performansından dolayı gurur duyduklarını ve gelecekte daha büyük başarılar elde edeceğine inandıklarını ifade etti.

‘Onu destekleyeceğiz’

cicek-buyuk-basari.jpg

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ise Kübra Çiçek'in uluslararası alanda Mardin'e ilk kadın boksör olarak önemli bir başarı kazandırdığını vurgulayarak, genç sporcunun hedeflerine ulaşması için desteklerinin süreceğini söyleyerek şöyle dedi: “Bu başarılardan biri de Kübra Çiçek’e ait. Kübra kızımız Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonasında 3. olarak bronz madalya aldı. Bu da bizi gururlandırdı. Mardin’de uluslararası derece alan ilk kadın boksörümüz. Kızımızın hedefi 2028 olimpiyatlarına gitmek. Kübra'nın bu hedefine ulaşmasının önünde hiçbir engel yok. Güçlenecek, antrenmanlarına devam edecek ve inşallah hedefine ulaşacak. Biz de hedeflerine ulaşması için gerekli zemini hazırlayacağız ve onu destekleyeceğiz."

‘Çalışmalarıma devam edeceğim’

bronz-madalya.jpg

Kübra Çiçek ise elde ettiği başarılarla gurur duyduğunu belirterek, "Boks artık hayatımın bir parçası. 2028 Olimpiyatları'na gitmek en büyük hedefim. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarıma devam edeceğim ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çaba göstereceğim" dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.