Adalet Bakanı Tunç'tan Instagram açıklaması: Kapatılma ihtimali var

Adalet Bakanı Tunç'tan Instagram açıklaması: Kapatılma ihtimali var

Kaynak:CNN TÜRK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram'ın Türkiye'deki yasal düzenlemelere uyum sağlamaması durumunda tekrar kapatılabileceğini belirtti ve sosyal medya platformlarının Türk hukukuna saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

AMİDA HABER- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında sosyal medya platformları, özellikle Instagram hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, Instagram’ın Türkiye’deki ilgili kurumların taleplerini yerine getirmemesi durumunda yeniden kapatılabileceğini belirterek, sosyal medya şirketlerinin Türk hukukuna uyması gerektiğini vurguladı.

Tunç, sosyal medya şirketlerine yönelik uygulanan ceza sistemini şu sözlerle açıkladı: “Kanunda çocuk istismarı, terör propagandası gibi bazı katalog suçlar bulunmaktadır. Bu suçlar hakkında yapılan ihbarlara yargı ‘Bu içeriği çıkarın’ dediğinde, içerik çıkarılmadığı takdirde para cezası, reklam kısıtlaması ve bant daraltma gibi kademeli cezalar uygulanmaktadır.”

Instagram Influencer Nedir ve Nasıl Olunur? - Mert Kahya

Instagram’ın, Türkiye'deki ilgili düzenlemelere uymadığı takdirde “bant daraltma” cezasına kadar varılabileceğini belirten Tunç, bu durumun sosyal medya platformunun kapatılmasına yol açabileceğini ifade etti. Tunç, “Bu adımları atmazlarsa ve sonuç bant daraltmaya kadar varırsa, istemediğimiz bir durum ortaya çıkabilir. Milyonlarca insanımızın kullandığı sosyal medya platformunun kapatılmasını elbette ki istemeyiz,” dedi.

Bu açıklamalar, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarının Türkiye’deki yasal düzenlemelere uyum sağlaması gerektiğini ve aksi takdirde ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceklerini bir kez daha ortaya koydu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.