İnternette dolandırıcılık tehlikesi: Sakın tıklamayın!

İnternette dolandırıcılık tehlikesi: Sakın tıklamayın!

Kaynak:Hürriyet

Siber dolandırıcılar, sahte siteler ve ünlü isimlerle ilgili yalan haberler aracılığıyla kullanıcıları tuzağa düşürüyor. Uzmanlar, kimlik, kredi kartı ve kripto para bilgilerinizi korumak için dikkatli olmanız gerektiği konusunda uyarıyor

AMİDA HABER: Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem bularak internet kullanıcılarını hedef alıyor. Güvenilir internet sitelerini kopyalayarak, popüler kişilerle ilgili sansasyonel yalan haberler yayımlayarak insanların dikkatini çekip tuzağa düşürüyorlar. Sahte siteye giren kişiler, verilen linke tıkladıklarında kimlik, kredi kartı ve kripto para bilgilerini dolandırıcıların eline geçiriyor. Uzmanlar bu tür tuzaklara karşı kullanıcıları uyarıyor: "Sakın tıklamayın. Bu tuzağa düşmeyin."

hack3.jpg

ŞİKAYETLER ARTIYOR

Hürriyet'ten Emin Mert Kırarslan’ın haberine göre, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, son zamanlarda sahte sitelerle ilgili şikâyetlerin arttığını belirtiyor. Bilişim Teknolojileri Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, siber dolandırıcıların bilindik markaları ve ünlü isimleri kullandıklarını ifade ediyor. Prof. Dr. Kırık, "Sahte site adresleri ve hesaplarla ünlü isimleri ve kuruluşları kullanarak vatandaşları kandırıyorlar.

hack4.jpg

Saygın bir marka arayüzü ve logosuyla açılan sahte adresi fark etmeyen vatandaşlar, bu adreslerdeki uzantılar üzerinden dolandırılıyor. Kripto para ve çeşitli yatırım kampanyalarına yöneliyorlar ve kimlik, kart bilgileri dolandırıcıların eline geçiyor. Temel amaç, tuzak linke yönlendirip kimlik, kredi kartı ve kripto bilgilerine ulaşmak. Bu tuzağa düşmeyin," dedi.

ÜNLÜ İSİMLERLE ALGI YAPILIYOR

Dolandırıcılar tarafından açılan sahte sitelerde, Beyazıt Öztürk, Fatih Altaylı ve Gülse Birsel gibi ünlü isimler kullanılarak dikkat çekici asılsız haberler yayınlanıyor. Haberlerde genelde bu ünlü kişilerin tutuklandığı bilgisine yer verilerek kelepçeli fotoğrafları paylaşılıyor. Okuyucuların sitenin altında verilen linke tıklaması isteniyor. Kişiler linke tıkladıklarında kimlik ve finansal bilgileri dolandırıcıların eline geçiyor.

hack2.jpg

Uzmanlar, internet kullanıcılarının bu tür tuzaklara karşı dikkatli olmalarını ve güvenilir kaynaklardan gelen bilgileri doğrulamadan hiçbir linke tıklamamaları konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.