Sırada TikTok mu var! "Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi"

Sırada TikTok mu var! "Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi"

Kaynak:Sabah

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, komisyonun çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu ve TikTok'un da kapatılasını istedi.

AMİDA HABER - Geçtiğimiz günlerde erişim engeli getirilen Instagram’ın ardından TikTok için de tartışmalar başladı. Son olarak Roblox'a erişim engeli getirilmişti. Türkiye de 57 milyon kullanıcısı bulunan Instagram'ın ne zaman tekrar erişime açılacağı merak edilirken, Türkiye'de yaklaşık 30 milyon kullanıcı bulunan TikTok'un da kapatılması gündeme geldi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok’un Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu söyleyerek, “Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor” dedi.

tiktok11.jpg

"Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi"

TikTok’un Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu söyleyen Yayman, platformda yapılan paylaşımların tuhaf ve gerçeklikten kopuk olduğunu öne sürdü. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) tavır alabileceğini hatırlatan Yayman “Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor” dedi.

tbmm-tiktok.jpg

TikTok kullanmadığını dile getiren Yayman, “ TikTok kullanmıyorum. Sokakta karşılaştığım insanlar bana ‘TikTok’u kapatırsan, cennetin kapılarını aralarsın. Halkımız, TikTok’un kapatılmasını istiyor. TikTok maalesef şeytanın avukatlığını yapıyor ve toplumda artık TikTok paylaşımları bir nefret objesine dönüşmüş durumda” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.