Meteoroloji’den uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji’den uyarı: Kuvvetli yağış geliyor
Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü yazın ortasında sağanak yağış uyarısında bulundu. Müdürlük 12 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklediklerini açıkladı.

AMİDA HABER – Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre yazın ortasında sağanak yağış olacak. Müdürlük yağışların gök gürültülü şekilde olduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı: “Ülkenin güney, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri, Sivas, Adana, Hatay, Osmaniye, Ordu, Tokat ve Siirt çevreleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.”

Sıcaklığın Marmara, Ege, Akdeniz ile Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde olacağı belirtilerek, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmininde bulunuldu. Rüzgarın ise kuzey yönlerden hafif, bazen orta kuvvette, yağış alan yerlerde ise yağış anında bazen kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağışa dikkat!

yagis.jpg

Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer-yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle söz konusu yerlerde sel, ani su baskını, yıldırım düşmesi ve bazı bölgelerde yerel dolu yağışı olabileceği kaydedildi. Kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle fırtına oluşabileceği ve ulaşımda aksamaların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek sorunlardan etkilenmemesi için vatandaşların tedbirli davranması gerekiyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.