Şırnak’ta baba ve oğluna silahlı saldırı: Olay münferit değil

Şırnak’ta baba ve oğluna silahlı saldırı: Olay münferit değil
Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde odun toplamaya giden Ahmet Gün ile oğlu Abdurrahim Gün silahlı saldırıya uğradı. Baba hayatını kaybederken, oğlu ise ağır yaralandı. Açıklama yapan DEM, olayın münferit bir saldırı olmadığını iddia etti.

AMİDA HABER- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP-DEM), Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde DEM yöneticisi Ahmet Gün ve oğlu Abdurrahim Gün’ün silahlı saldırıya uğramasına dair açıklama yaptı.

'Olay münferit değil'

DEM Parti yaptığı yazılı açıklamada, “Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesi yöneticimiz, meclis üyemiz, emektarımız Ahmet Gün’ü silahlı bir saldırı sonucunda kaybettik. Babasıyla birlikte odun toplamaya giden Abdurrahim Gün de olay yerinde yaralandı, şu anda Şırnak Devlet Hastanesinde ameliyat edilmektedir. Şırnak’ta yaşanan hiçbir saldırının tesadüf olmadığını vurgulayarak, konunun derhal soruşturulup açığa çıkarılması için yetkilileri sorumluluk almaya çağırıyoruz.

'Karanlık siyasete son verilmeli'

Şırnak’ta sistemden beslenen belli güç odakları aracılığıyla yıllardır derinleştirilmek istenen çelişkiler ağır bedellere mal olmaktadır. Yaşanan can kaybı, münferit bir olay değildir. Bir süredir tehdit edildiğini öğrendiğimiz Gün ailesinin can güvenliğinden buna zemin sunanlar sorumludur. Failler derhal bulunup adalet önüne çıkarılmalıdır. Bu karanlık siyasete son verilmelidir. Sevgili Ahmet Gün’ü kaybetmenin derin acısıyla, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Tedavisi süren Abdurrahim Gün’e acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.