Valiliğe kızan barodan Kürtçe Kitap Festivali

Valiliğe kızan barodan Kürtçe Kitap Festivali
Mardin Valiliği’nin fuarda Kürtçe yayına yer vermemesi nedeniyle baro 3 günlük Kürtçe Kitap Festivali düzenledi. Festivalde sadece Kürtçe yayın evleri yer aldı.

AMİDA HABER Mardin Valiliği ile kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayında ortak düzenledikleri kitap fuarına Kürtçe yayın yapan yayın evlerini davet etmedi. Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan bu tutum, Mardin Barosu’nu harekete geçirdi.

Mardin Barosu, Demokrasi ve Emek Platformu’nun bileşenleriyle birlikte ortak bir festival düzenleme kararı aldı. Mardin Barosu’nun bulunduğu binanın katlarındaki tüm odalar ve baro bahçesine masalar kuruldu ve her bir masa bir yayın evinin standına dönüştürüldü. Cuma günü başlayan Kürtçe Kitap Festivali bugün akşam saat 19.00’a kadar sürecek. Festivale yüze yakın Kürt yazar da katılarak, kitaplarını imzaladı.

Ahmet Türk ziyaret etti

kurtce-kitap-festivali2.jpeg

Mardin Barosu’nda düzenlenen Kürtçe Kitap Festivali’ni ziyaret eden Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, tüm stantları tek tek gezerek, alışveriş yaptı. Kürtçe kitap satın alan Türk, tüm yayın evlerine başarı dileklerinde bulundu.

Tüm kentlerde yapılsın

kurtce-kitap-festivali3.jpeg

Mardin Barosu Dil ve Kültür Komisyonu üyeleri ve Kürtçe Kitap Festivali’ne katılan yayınevleri yetkilileri ilk defa düzenlenen bu etkinliğin Mardin ile sınırlı kalmamasını ve bölgedeki tüm kentlerde bu festivallerin daha düzenli bir şekilde yapılmasını istedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.