Cehennem Deresi’nde turizm canlanacak

Cehennem Deresi’nde turizm canlanacak

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

İdil ilçesine bağlı Sulak Köyü'nde, Cehennem Deresi Kanyonu'nun muhteşem manzarasını gözler önüne serecek cam seyir terasının yapım çalışmaları sürüyor.

AMİDA HABER- Şırnak'ın İdil ilçesi yakınlarındaki Sulak Köyü'nde bulunan Cehennem Deresi Kanyonu, kısa bir süre sonra yeni bir turistik cazibe merkezi haline gelmeye hazırlanıyor. Şırnak Valiliği tarafından 365 metrekarelik bir alanda inşa edilen cam seyir terasının yapımına devam ediliyor. Teras, 13 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olacak ve ziyaretçilere Cehennem Deresi'nin nefes kesici manzarasını cam zemin üzerinden izleme fırsatı sunacak.

ekran-goruntusu-2024-08-25-150450.png

Proje kapsamında, cam seyir terasının yanı sıra sosyal donatı alanları, restoran, yürüyüş yolları, oyun ve oturma alanları ile otopark da yapılacak. 12,5 metre uçurum genişliğine sahip olacak olan teras, Şırnak'ın turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Şırnak İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 2023 yılında Cehennem Deresi'ni 70 bin kişi ziyaret etti. Cam seyir terasının tamamlanmasıyla birlikte, Cehennem Deresi'nin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken yeni bir cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor. Terasın yapım çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.