DEM Parti heyeti Gabar dağında: Kazada ihmal var

DEM Parti heyeti Gabar dağında: Kazada ihmal var

Kaynak:Zelal Sinayiç

DEM Parti heyeti, Şırnak’ın Gabar Dağı’nda petrol arama sahasında kule kazasının meydana geldiği bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak Milletvekilleri Newroz Uysal Aslan, Zeki İrmez ve DEM Parti Şırnak İl Örgütü’nden yetkililer Şırnak’ın Gabar Dağı’nda kazanın yaşandığı bölgeyi ziyaret etti.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez, “Yol boyunca ciddi bir doğa tahribatının olduğunu gördük. Bu alanda 61 petrol kuyusu var. Kazanın olduğu yerde işçilerle görüştük. Kazanın nasıl olduğuna ilişkin bilgi aldık. Kulenin beton zemininde göçük yaşanmış. Çökme neticesinde kule de çökmüş. Bir kişi hala göçük altında ve 2 kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Çalışmalar devam ediyor fakat ne zaman çıkarılacağı belli değil. Çünkü toprağın altında kalmış” dedi.

‘İş sağlığı ve güvenliği ihmalleri var’

İrmez, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın Gabar Dağı’ndaki petrol üretiminin yıl sonuna kadar günlük 100 bin varile çıkarılacağı açıklamasını hatırlatarak, “Görüştüğümüz işçiler, 12 saatlik vardiyalarla hatta bazen 12 saati aşan çalışma saatleriyle yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü ifade ettiler. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının açıkladığı hedefe ulaşmak için baskı ve mobing ile işçiler çalıştırılıyor. Bundan kaynaklı kazaların yaşandığı görülüyor. İş sağlığı ve güvenliği ihmallerinin olduğunu söyleyebiliriz” ifadeldrini kullandı.

DEM’li vekil İrmez, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “İşçilerin bizden talebi bu kazanın üzerinin örtülmemesidir. Parti olarak bu olayda ihmallerin araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması için takipçi olacağız.”

Haber: Zelal Sinayiç

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.