Depremde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı'na ilişkin davada karar çıktı

Depremde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı'na ilişkin davada karar çıktı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde yıkılan Furkan Apartmanı'nda meydana gelen faciaya ilişkin dava sonuçlandı.

AMİDA HABER - Gaziantep Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan'a 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Eyüp Öğüt, aileler ve avukatlar katıldı.

furkan-apartmani-davasi-2.jpeg

Mahkeme başkanı, celse arasında avukatların savunma dilekçelerini sunduğunu belirtti. Duruşma savcısı ise 3 sanığın cezalandırılmasına ilişkin mütalaasını tekrarladı.

Depremde yakınlarını kaybeden müştekiler, ilçenin deprem bölgesi olduğunu, 40 bine yakın konuttan sadece Furkan Apartmanı'nın yıkıldığını ve ihmallerin binanın çökmesine yol açtığını ifade ederek sanıkların ağır cezalandırılmasını talep etti. Müştekilerin konuşmaları sırasında salonda ailelerin gözyaşı döktüğü görüldü.

furkan-apartmani.jpg

Enkazdan 28 saat sonra kurtarılan 12 yaşındaki Abdulkadir Özkılıç, suçluların en ağır cezayı almasını istediğini belirterek adalet talep etti.

Mahkeme, mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan'a "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 20 yıl hapis cezası verdi, ancak cezada indirim yaparak 16 yıl 8 ay hapse hükmetti. Ayrıca Yurtyapan'ın mesleğini 3 yıl boyunca yapmasının yasaklanmasına karar verildi.

furkan-apartmani1.jpg

Diğer sanıklar Faik ve Eyüp Öğüt ile Nejdet Alpay hakkında delil yetersizliği sebebiyle beraat kararı verilirken firari sanıklar Hasan Hüseyin Sever ile Abdullah Devrim Sever'in dosyaları ise ayrıldı.

Mahkeme ayrıca, kesilen kolonla ilgili sorumluların bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum