14 hayvan Galeria’da mahsur: Gönüllüler umutla bekliyor!

14 hayvan Galeria’da mahsur: Gönüllüler umutla bekliyor!

Depremde 2 bloğu yıkılan Diyar Galeria’nın ayakta kalan 4 bloğunda mahsur kalan 14 evcil hayvan kurtarılmayı bekliyor. Gönüllüler yetkililere seslerini duyuramamaktan şikayetçi.

AMİDA HABER - Maraş merkezli depremde 2 bloğu yıkılan Diyar Galeria’da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Ayakta kalan 4 bloktan kurtulan ev sahipleri de içeride kalan evcil hayvanlarının kurtarılmasını istiyor.

‘Yetkililere ulaşamıyoruz’

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Hayvan Hakları Merkezi’nden avukat Ayten Özan, yetkililere ulaşamadıklarını söyledi. Galeria’nın ayakta kalan 4 bloğunda 1 kuş, bir köpek 12 kedinin mahsur kaldığını belirten Özan, “Yetkililer binanın ağır hasarlı olduğunu, girilemeyeceğini söylüyor. Bizim talebimiz, profesyonel bir ekibin müdahale etmesi ya da sepetle aileleri daireye yaklaştırılır. Hayvanlar bu şekilde tahliye edilir” dedi.

15 gündür açlar

Hayvanların 15 gündür açlık, susuzluk ve soğukla mücadele ettiğine dikkat çeken Özan, “Ağır hasarlı bina artçı bir depremde yıkılırsa, 15 gündür direnen can dostlarımız içeride yaşamını yitirecek. Bunu istemiyoruz. Yetkililer sesimizi duysun” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.