AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu kimdir?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu kimdir?
Galip Ensarioğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayı oldu. Vatandaşlar, AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Ensarioğlu’nun kim olduğunu, nereli olduğunu ve mesleğinin ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Ensarioğlu kaç yaşında, nereli?

AMİDA HABER- AK Parti’den birinci sıradan milletvekili adayı olan Galip Ensarioğlu’nun hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki, Ensarioğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte ayrıntılar...

Galip Ensarioğlu kimdir?

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde doğan Galip Ensarioğlu Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar İşletme Bölümünden mezun oldu. Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED), Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı (DKSV) ile Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin (DİSSA) kuruculukları yönetim kurullarında yer aldı. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 24. ve 26. Dönem Diyarbakır milletvekilliği yaptı. 2015 yılında IŞİD’le girdiği çatışmada ölen bir YPG mensubunun cenazesine katıldığı için hakkında 24 Kasım 2020 tarihinde "terör soruşturması" başlatıldı, aynı gün takipsizlik kararı verildi. Evli olan Ensarioğlu’nun dört çocuğu var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.