AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu kimdir?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu kimdir?

Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayı oldu. Vatandaşlar, AK Parti adayı Melikoğlu’nun kim olduğunu, nereli olduğunu ve mesleğinin ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Melikoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

AMİDA HABER- AK Parti’den 11. sıra milletvekili adayı olan Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu’nun hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki, Melikoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte ayrıntılar...

Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu kimdir?

21.07.1994 Diyarbakır’da doğan Melikoğlu, İlk ve Ortaöğretimi Yenişehir İlköğretim Okulunda, Lise Öğrenimini Diyarbakır Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Melikoğlu, İmam Hatip okuduğu yıllarda düzenlenen Uluslararası Arapça yarışmaları Şiir okuma yarışmasında 2012 yılında Diyarbakır İl Birinciliği, Bölge İkinciliği ve Türkiye Finalinde Üçüncülük derecelerini elde etti. İl düzeyinde Düzenlenen Hitabet yarışmasında 2013 yılında il birinciliği elde etti.

İlahiyat Önlisans mezunudur. Lisan eğitimine Mardin Artuklu Üniversitesinde devam etmektedir. Ayrıca halen 19 Mayıs Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü Uzaktan Eğitimi ve Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümlerinde eğitimine devam etmektedir. AK Parti’de siyasi hayatına 2015 Yılında Yenişehir İlçe Gençlik Kolları üyesi olarak başlamış,

2016 Yılında İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu olarak devam etmiştir. Melikoğlu sonrasında İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı Sosyal Politikalar Biriminde Görevini sürdürmüştür.

Yaklaşık 1 Yıl olarak bu görevi yaptıktan sonra Teşkilat Başkanlığı Görevine getirilmiştir. 2016-2018 tarihine kadar Teşkilat Başkanlığı Görevini sürdürmüştür.2016 yılında Hain Darbe Girişiminden sonra yaklaşık bir ay boyunca Milletimizin tutmuş olduğu Milli İrade Nöbetlerinin tüm organizasyon ve sahne sunumunu sabahlara kadar sürdürmüştür.

27.Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için Görevinden istifa ederek 21 Mayıs 2018 tarihinde AK PARTİ Genel Merkez tarafından YSK 'ya teslim edilen 27. Dönem Milletvekili Aday Listesinde 9. Sıra Milletvekili Adayı olarak liste de yerini aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.