Amed Ekoloji Derneği’nden Hevsel için uyarı

Amed Ekoloji Derneği’nden Hevsel için uyarı
Amed Ekoloji Derneği ve Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Hevsel bahçelerindeki kırıma dikkat çekti, yetkili sorumlu davranmaya çağırdı.

AMİDA HABER - Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Ekoloji Derneği üyeleri Keçi burcunda açıklama yaptı. Ekoloji Derneği üyelerinden Leyla Çite, Dicle Nehri ve Hevsel bahçelerinin tarihine dikkat çekti. Nehir kenarının kafe ve piknik alanlarına dönüştürüldüğüne dikkat çeken Çite, “On Gözlü Köprü civarı da yine nehir kıyı koruma bandı resmiyette olmadığı için yapılaşmaya açılabilmiş, nehir kıyı şeridi çay bahçeleri tarafından işgal edilmiştir. DSİ tarafından nehrin 4 kilometrelik kısmındaki sazlık ve ağaçları keserek kanal yapmıştır” dedi.

10 dönümlük ağaçlar söküldü

10 dönümlük bahçedeki ağaçların söküldüğünü, alana iş makinelerinin girdiğini iddia eden Çite, şunları söyledi: “10 dönümlük bahçedeki tüm ağaçların söküldüğü, alana iş makineleri ile girildiği gözlemlenmiştir. Yetkili kurum ve şahsiyetlere konu ile alakalı bilgi talebinde bulunulmasına rağmen orada ne yapılmak istendiği ile ilgili henüz herhangi bir bilgi edinilememiştir. Görünen o ki o alan birilerine peşkeş çekilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.