Bağlar’da kentsel dönüşüm devam edecek

Bağlar’da kentsel dönüşüm devam edecek
Diyarbakır Şehir Plancıları Odası’nın itirazı ile durdurulan Bağlar’daki kentsel dönüşüm, istinaf mahkemesi kararı ile devam edecek.

AMİDA HABER - Şehir Plancıları Odası’nın itirazı ile hakkında durdurma kararı verilen Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki kentsel dönüşüm devam edecek. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi, projenin yürütülmesinin durdurulması ve projenin iptali yönündeki kararı Bakanlık lehine bozdu. AK Parti MKYK Üyesi Alattin Parlak da mahkeme kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Parlak, “İstinaf Mahkemesi, Diyarbakır Şehir Plancıları Odası'nın başvurusuyla durdurulan Bağlar ilçesindeki kentsel dönüşüm kararını iptal etti. Şehir Plancıları Odasının itirazı ile durdurulan kentsel dönüşüm projesi kaldığı yerden devam edecek” ifadelerini kullandı.

375 binayı kapsıyor

375 binanın bulunduğu ve bin 365 hak sahibinin yaşadığı 54 dönümlük alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi, Diyarbakır Şehir Plancıları Odası’nın başvurusu üzerine, Diyarbakır 3'üncü İdare Mahkemesi, tarafından durdurulmuştu. Mahkeme, projenin devam etmesi durumunda telafisi imkânsız zararlara yol açacağı uyarısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum