Bakan Bozdağ’dan ‘Diyar Galeria’ toplantısı

Bakan Bozdağ’dan ‘Diyar Galeria’ toplantısı

Deprem Koordinasyonu’nda Diyarbakır’dan sorumlu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Galeria’nın tahliyesini isteyen bir heyet buluştu.

AMİDA HABER - Kalabalık bir gruptan oluşan heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Galeria’nın tahliyesini konuştu. Toplantıyı Avukat Sıtkı Zilan, sosyal medya hesabından duyurdu. Zilan, Diyar Galeria’nın dilitasyonlu ve 4 bloktan oluştuğunu belirterek, bilirkişi tarafından bunun göz ardı edildiğini, ezbere tek yapı olarak kabul edildiğini belirterek, tek nokta işaretlenip yıkım kararı verildiğine dikkat çekti.

Yeni bir rapor

Yeni bir heyetle, yeni rapor hazırlanması talebinin defalarca, Diyarbakır Valiliği, Kaymakamlık, AFAD, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne iletildiğini belirten Zilan, “Bu taleplerimiz kaile alınmayıp 'sahte' dediğim, doğru verilere dayanmayan rapor esas alınarak mağduriyete sebep olunmuştur” dedi.

Bakan esnetmek için çaba harcayacak

Bakan Bozdağ’ın “yıkılmış ve ağır hasarlı binaların tahliyesine” ilişkin kararın, Galeria’da esnetilmesi için söz aldıklarını belirten Avukat Sıtkı Zilan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “ Dosya Diyarbakır 2'nci İdare Mahkemesi’nde, keşif yapılması, heyetin en az 3 kişiden oluşması, dilitasyon projesinin belediyeden talep edilmesi, mevcut raporda dilitasyonun yok sayıldığı, bu nedenle yanlış, eksik, hatalı, hatta 'sahte' olduğunu ortaya çıkarması önemlidir.”

Tahliyesine izin verilmemişti

Maraş merkezli depremde, Diyarbakır’ın ilk AVM’si olan Diyar Galeri’nın bir kısmı çökmüştü. Ayakta kalan bloklarından eşya tahliyesine izin verilmemişti. Diyar Galeria’da hem konutlar hem de avukatlık ve mali müşavirlik büroları yer alıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.