Büyük zam geliyor! Hemen kayıt yaptırın!

Büyük zam geliyor! Hemen kayıt yaptırın!
Geçen yıl vergi ve sınavlar dâhil ortalama fiyat 3 bin 500 lira olan kurs ücretlerinin akaryakıta yapılan zamlardan sonra bu yıl vergiler ile birlikte 9 bin 800 liraya yükseldi. Temmuz ayında ehliyet ücretlerine yüzde 30 zam gelmişti. Diyarbakır sürücü kurs federasyonu belirlediği ücretlere 10 Ekim itibariyle bir zam daha yapacak. 6 bin lira olan kurs ücretleri 8 bine çıkacak. Tüm bunlar yaşanırken gözler yılbaşında yapılacak olan ana zamma çevrildi. Yılbaşından sonra sürücü kurs ücretleri 20 bin lira olma

Hamza Özçelik/Berivan Kılıç

Türkiye’deki yüksek akaryakıt zamları ve enflasyon nedeniyle sürücü kurslarına zam gelmeye devam ediyor. Gelen zamlardan dolayı hem kurs yöneticileri hem de sürücü adayları zor dönemden geçiyor. Yılbaşında büyük bir zam beklediğini söyleyen Uzman Eğitmen Savaş Filiz, Özgür Haber’e sektörün şu anki durumu ile geleceği kesin gibi zamları değerlendirdi.

Temmuz ayında ehliyet ücretlerine yüzde 30 zam geldiği hatırlatmasında bulunan Filiz, Diyarbakır sürücü kurs federasyonu belirlediği ücretlere 10 Ekim itibariyle bir zam daha yapacağını söyledi. 6 bin lira olan kurs ücretlerinin 8 bine çıkacağını aktaran Filiz, yılbaşından bu rakamın 20 bin lira olmasını beklediklerini ifade etti.

“İlk defa böyle zamlarla karşılaştım”

Yıllardır bu sektörde olmasına rağmen ilk defa böyle fiyat artışını gördüğünü söyleyen Savaş Filiz, “sürücü kurslarında uzman olarak görev yapmaktayım. Diyarbakır’da bütün sınıfları veren tek kurum biziz. Şuan B sınıfı her şey dâhil 9 bin lira. Yıllardır bu işin içindeyim ilk defa böyle zamlarla karşılaştım” diye konuştu.

“Kurs Ekimde 8 bin TL olacak”

Ekimde ayında yeni bir zammın daha geleceğini belirten Filiz,” Kurs ücretleri şuanda 6 bin TL ama 10 Ekimde zam gelecek ve 8 bin TL olacak.  Ehliyet almak isteyenler hemen hızlı davranmalı ve kayıtlarını yapmaları lazım. Bu fiyatları Diyarbakır sürücü kurs federasyonu belirlediği ücretler” diye ifade etti.

“Kurs ücreti yılbaşından sonra 12 bin olacak”

Yılbaşından sonra kurs fiyatlarında büyük bir zam beklediğini açıklayan Savaş Filiz,” Şuanda 6 bin YL olan kurs ücretleri 10 Ekimden sonra 8 bin TL, yılbaşından sonra ise 12 bin TL olmasını bekliyoruz.  2023 yılında Diyarbakır sürücü kursları fiyatlarına ortalama %40 ile %67 arası zam gelmişti. Açıkçası 2024 yılında tekrar hemen hemen aynı oranda bir zam bekliyoruz” dedi.

“Yılbaşından Sonra 20 Bin Bandını Bekliyorum”

Yılbaşından sonra ki tahminini de paylaşan Filiz, “Yılbaşından sonra ben epey bir fiyat artışı yaşanacağını bekliyorum. Şuanda bütün her şeyle birlikte 11.500 olan maliyetler, yılbaşından sonra yaklaşık 20 bin TL olmasını ön görüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ehliyet almak isteyenler sakın ertelemesinler”

Kayıt yapmayı düşünen vatandaşlara erken davranmaları gerektiğini söyleyen Savaş Filiz, “Ehliyet almak isteyenler sakın ertelemesinler. Çünkü yaşanılan bu ekonomik sıkıntılardan dolayı, fiyatlarda her gün artış oluyor. Artışlar devam edeceği içinde hemen ellerini çabuk tutsunlar. Tercihlerinizi ve hayallerinizi ertelemeyin. Elinizi çabuk tutun” diye konuştu.

ÖTV konusunda devletimizden destek bekliyoruz”

Yetkililere çağrıda bulunan Filiz, “Sürekli bir fiyat artışı oluyor. Her bir aracın 10 yılda bir değişmesi lazım, değişmesi zorunludur. 10 yaşını doldurmuş bir aracı kullanamıyorsun.10 yaşını doldurmuş araçları satıyoruz yerine mecburen daha yüksek bir model alman lazım. En düşük araba ortalama 1 milyon civarında. Bu da bize ne büyük maliyettir. Bu konu da devletimizden ÖTV yardımı bekliyoruz” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.