CHP’li vekilden Diyarbakır Valisi’ne iki yer için çağrı

CHP’li vekilden Diyarbakır Valisi’ne iki yer için çağrı

Kaynak:sosyal medya

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bağlar İlçesi eski emniyet binası ile Yenişehir İlçesi’nde Bağ-Kur il binası ve askeri lojman için Diyarbakır Valisine çağrıda bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’ndeki 50 yılık Polis Okulu ve Emniyet Müdürlüğü ek binası Maraş merkezli depremde hasar almıştı. Geçtiğimiz aylarda boşaltılan bina yıkıldı. Aynı şekilde Yenişehir İlçesi’ndeki eski Bağ-Kur İl binası ile askeri lojman boşaltıldı, ancak yıkımı hala yapılmadı. İki alanla ilgili vatandaşlar park talebinde bulunmuştu.

Konuyu gündeme getiren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaptığı açıklama ile Vali Murat Zorluoğlu’na çağrıda bulundu.

sezgin-tanrikulu-park.jpg

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır Yenişehir’de, BAĞ-KUR’un ilk binası ve askeri lojman olarak kullanılan binalar yıkıldı. Bu bölgede yaşayan hemşerilerimizin talebi; buranın yeniden yapılaşmaya açılmadan bir park, bir yeşil alan olarak kullanılması. Diyarbakırlılar olarak talebimiz; bu arsa hazineye geçti, bu arsa satılmasın, kiralanmasın ve yapılaşmaya açılmasın. Semtin ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde park ve yeşil alan olarak değerlendirilsin. Bu talebin değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağım” dedi.

Eski Emniyet Müdürlüğü binası arsası ne olacak?

tanrikulu-park-cagri.jpg

Yıkılan eski Emniyet Müdürlüğü binasının park yapılması için Diyarbakır Valisine çağrıda bulunan Tanrıkulu, “Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde deprem felaketinde hasar görüp daha sonra yıkılan Emniyet Müdürlüğü ve Polis Okulunun arsasıyla ilgili hemşerilerimizin ve muhtarlarımızın talebi; buranın yeniden yapılaşmaya açılmadan yeşil alana dönüştürülmesi. Diyarbakır, geniş arazilere sahip bir kent; dolayısıyla yeni yapılacak kamu binaları için alan bulma sorunu da olmayacaktır. En az 100 bin nüfusun yaşadığı bu alanda tek bir park, yeşil alan yok. Diyarbakır’a yeni atanan validen de talebimiz; buranın yeniden yapılaşmaya açılmadan yeşil alana dönüştürülmesidir. Daha önce de bu konuyla ilgili TBMM’de soru önergesi vermiştim, bu alandan açıklama da yapmıştım. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.