Dicle Elektrik: Artık kaçakta mesafeyi de tahmin ediyoruz!

Dicle Elektrik: Artık kaçakta mesafeyi de tahmin ediyoruz!

Kaynak:Anadolu Ajansı

Dicle Elektrik yaptığı açıklamada, 2017 yılından itibaren 60 projenin hayata geçirildiğini duyurdu. Açıklamada, "Köstebek Projesi" ile de kaçak elektrik bölgesi tespit edilerek, kaçağın yapıldığı mesafenin tahmin edildiği belirtildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır ve bölge illerinde enerji dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, hayata geçirdiği projelere ilişkin açıklama yaptı.

Dicle Elektrik açıklamasında, 2017 yılında hayata geçirdiği AR-GE merkezi ile bugüne kadar yaklaşık 60 projenin hayata geçirildiği, teknoloji ve AR-GE yatırımlarıyla da sürdürülebilirlik ve verimliliği merkeze alan yenilikçi projeler geliştirmeye devam ettiği belirtildi.

Köstebek Projesi ile kaçak ölçümü

dicle-elekrtik-diyarbakir44.jpg

Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı onayıyla 2017 yılında AR-GE merkezi kurduğu ifade edilen açıklamada, şirketin 2020 yılında hayata geçirdiği "Köstebek Projesi" ile de yer altı kablo şebekelerinde gözle tespit edilemeyen kaçakların belirlenmesinin hedeflendiği, akıllı sayaçlardan elde edilen ölçüm verileri kullanılarak kaçak bölgesinin sistematik bir şekilde tespit edildiği açıklandı.

2024/06/30/dicle-sayac.jpg

Kaçak mesafesini tahmin ediyor

Dicle Elektrik, sistemin sadece kaçağın yerini değil, aynı zamanda kaçağın yapıldığı mesafeyi de tahmin ettiği, projenin devreye girmesiyle birlikte usulsüz kullanımın önüne geçilerek ülke ekonomisine önemli katkılar sağlandığı aktarıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.