Diyarbakır AK Parti’de liste savaşı

Diyarbakır AK Parti’de liste savaşı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda adaylık yarışı nedeniyle 3 blok oluştuğu, her bloğun kendi listesini kabul ettirme çabasında olduğu iddia edildi.

AMİDA HABER - 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi adaylık yarışı hız kazanmaya başladı. Siyasi partilerin kesin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmesi için tanınan süre yarın sona erecek. Diyarbakır’da merak edilen listelerden biri de AK Parti’nin listesi.

3 blok oluştu

İddialara göre, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda adaylık için 3 blok oluştu ve her blok kendi listesini geçirme çabasına girdi. Listelerden birinde 27’inci dönem vekili Ebubekir Bal ile Oya Eronat’ın yanı sıra Kutbettin Arzu, Feyzullah Şimşek, Dürdane Beyoğlu, Mehmet Kızılkaya, Mahsum Melikoğlu ve Fatma Biçer’in olduğu belirtidi.

Abdurrahman Kurt’un listesi

Diğer iki listeden birinin MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, diğerinin ise eski vekil Galip Ensarioğlu tarafından hazırlandığı öğrenildi. Kurt’un listesinde Alattin Parlak ile Tevfîk Çelebi, Serpil Bakır, Vahit Güvensen, Mehmet Arzu, Müzeyyen Kaya, Tahsin Arslan ve Seyid kutup Yıldırım isimlerinin yer aldığı belirtildi.

Ensarioğlu’nun listesi

Ensarioğlu’nun listesinde ise Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu’nun yanı sıra, Suna Kepoğlu, Sait Yaz, Murat Cengiz, Davut Arzu, Beran Çelik, Vahit Güvensen, Atilla Kaymaz, Aziz Alper Biten ve Edip Gümüş’ün önerildiği belirtildi.

AK Parti genel merkezinin anlaşmazlık nedeniyle liste başına bakan koyabileceği ihtimaller arasında gösteriliyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.