Diyarbakır Büyükşehir’den Milli Eğitim’e soruşturma çağrısı

Diyarbakır Büyükşehir’den Milli Eğitim’e soruşturma çağrısı
 Muhabir
Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde iki okulun yemekhanesinde yapılan gıda denetiminde, son kullanma tarihi geçmiş 80 kilogram tavuk etine el konulmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri ve Zabıta Daire Başkanlıkları tarafından geçtiğimiz günlerde okul yemekhanelerine yönelik 10 gün boyunca yapılan denetimlerde, 2 okulda son kullanma tarihi geçmiş 80 kilogram tavuk etine el konuldu.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, sağlığa zararlı etleri imha ederek, olası bir gıda zehirlenmesinin önüne geçildiği açıklanmıştı.

‘İlgili okullar hakkında soruşturma açın’

2024/07/01/serra-bucak-001.jpeg

“Belediye bünyemizde Sağlık Daire başkanlığımızın rutin olarak devam ettirdiği gıda denetimleri esnasında 80 kilo tarihi geçmiş tavuk etine okul kantin ve yemekhanelerinde el konuldu.” diyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, “Diyarbakır il Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ilgili okullar hakkında soruşturma başlatmaya çağırıyoruz.” dedi.

diyarbakir-gida-denetim.jpg

‘Denetimlerimiz devam edecek’

Bucak, “Çocuklarımızın sağlığı bizim için önemlidir ve ailelerin güvenlerini boşa çıkarmak kabul edilir bir şey değildir! Denetimlerimizin devam edeceğini kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum