Diyarbakır Büyükşehir’den sağanak yağış açıklaması

Diyarbakır Büyükşehir’den sağanak yağış açıklaması

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Şebeke İşletme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dünden bu yana yer yer sağanak şeklinde yağan yağmura karşı tüm birimlerin seferber olduğu bildirildi.

AMİDA HABER – Diyarbakır'da etkili olan kuvvetli fırtına, sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, bazı bölgelerde caddeler su altında kaldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi altına alan kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanan aksaklıklar için kriz masası kurdu.

Diyarbakır Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Eş Başkanlarımız Serra Bucak ve Doğan Hatun'un öncülüğünde kurulan kriz masası, kentimizdeki acil durumlara müdahale edip su baskınlarından dolayı ortaya çıkan olumsuz durumları kontrol altına aldı.” denildi

125 kişilik ekiple müdahale ediliyor

DİSKİ Şebeke İşletme Şube Müdürü Veysi Aktaş, gün içinde kente metrekareya yaklaşık 65 kilogram yağış düştüğünü belirterek, 125 kişilik ekiplerinin araçlarıyla birlikte seferber edildiğini söyledi.

Aktaş, ayrıca sağanak yağışlardan dolayı vatandaşlardan kendilerine 450 not geldiğini, kalan 30-40 kadar ihbarın da sabaha kadar ekiplerin müdahalesiyle çözeceklerini ifade etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.