Diyarbakır için yağış uyarısı: Dere seviyesi yükselebilir

Diyarbakır için yağış uyarısı: Dere seviyesi yükselebilir

Son dakika: Diyarbakır Valiliği, bir kez daha çok kuvvetli yağış uyarısında bulunarak, dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Sel ve su baskınlarına dikkat çeken Valilik, su seviyesinin yükselebileceğini bildirdi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgilere göre, vatandaşlara sel ve su baskınına karşı uyardı. Konuyla ilgili Valilik yazılı açıklama yaptı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelerde, bölgede başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı belirtilerek, “Diyarbakır’ın batı kesimlerinde Çüngüş, Çermik, Ergani, Eğil, Hani, Dicle, Çınar, Kocaköy, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde de kuvvetli yağış olması bekleniyor” denildi.

Nehir seviyesi yükselebilir

Açıklamanın devamında şöyle denildi, "Bölgede yakın zaman önce gerçekleşen şiddetli yağışlar sebebi ile toprağın doymuş olması, dere ve nehirlerin seviyelerinin yükselmiş olması ve beklenen yeni kuvvetli yağışlar dikkate alındığında sellere ve su baskınlarına, yer yer gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kar yağışlarının olduğu yerlerde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.