Diyarbakır Milletvekili o şirkete seslendi: Rantınıza kurban etmeyiz

Diyarbakır Milletvekili o şirkete seslendi: Rantınıza kurban etmeyiz
 Muhabir
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kulp İlçesi’ndeki Hasandin yaylasında yapılacak olan maden çalışmalarına tepki gösterdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan Hasandin Yaylası, maden rezervi arayan şirketin hedefinde. Bir maden şirketi ekibi, 24 Temmuz tarihinde sondaj çalışması yaparak maden için numune aldı. Askerler eşiğinde yapılan arama üzerine bölgedeki köylülere ayağa kalktı. Çevresinde kırsal mahalleler ile çok sayıda mezranın bulunduğu yaylada yapılan çalışmalar, köylülerin tepkisi üzerine durduruldu.

CHP Diyarbakır Milletvekili çağrı yaptı

hasadin-yayalasi-001.jpg

Hasandin Yaylasında maden faaliyetleri için yapılan sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirten CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuyu mecliste gündeme getirdi.

Tanrıkulu şöyle konuştu, “O bölgede çevre bakımından bütün yurttaşlarımızın yararlandığı, su kaynakları bakımından, doğal ve endemik bitkiler bakımından korunması gereken bir alan var.

hasadin-yaylasi-yuruyus.jpg

Her nasıl olduysa alınan bir yetkiyle, ruhsatla orada sondaj çalışmasının başlatıldığını biliyoruz. Ben buradan hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına hem bu sondajı gerçekleştiren şirkete hem de ruhsat sahibi hemşerilerimize sesleniyorum;

Yıllardır, on yıllardır, hatta belki de yüz yıllardır korunan o çevre değerinin sizlerin kısa dönemli rantlarına kurban edilmemesi lazım.

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası bu konuyla ilgili olarak çok etkili çalışmalar yapıyorlar. Çevre dostları hem Kulp’ta hem de Diyarbakır'da etkili çalışmalar yapıyorlar. Bunu gündemde tutmaya ve yetkilileri buradan uyarmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.