Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu ilan edilen “Afet Bölgesi” hakkında konuştu

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ve Mardin’in Mazıdağı İlçesi sınırlarından çıkan yangın hakkında Afat Bölgesi ilan edilmesi kararı hakkında konuştu.

Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu ilan edilen “Afet Bölgesi” hakkında konuştu

AMİDA HABER - 20 Haziran tarihinde Diyarbakır'ın Çınar İlçesiyle Mardin'in Mazıdağ İlçeleri arasında kalan bölgede dört köyde Çınar'ın Köksalan ve Bağacık, Mazıdağ'ın Yücebağ ve Yetkinler Köyleri arasındaki bölgede büyük bir yangın felaketi yaşanmıştı.

Yaşanan yangın faciasında 15 vatandaş hayatını kaybetmiş, binlerce dönüm arazi, yüzlerce hayvan da telef olmuştu. İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada yangın yaşandığı 4 köye bağlı bölgeyi "genel hayata etkili afet yaşandığı" gerekçesiyle afet bölgesi ilan etti.

Yapılan ilanın ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu karar hakkında konuştu.

Yangının ilk günden itibaren bölgenin 7269 Sayılı Yasa uyarınca afet bölgesi olarak ilan edilmesini talep ettiklerini söyleyen Tanrıkulu, “İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD nitekim aldığı kararla bu dört köyü "genel hayata etkili afet yaşandığı" gerekçesiyle afet bölgesi ilan etmiş durumda” dedi.

‘Takipçisi olmaya devam edeceğim’

Tanrıkulu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlk günden itibaren bölgenin 7269 Sayılı Yasa uyarınca afet bölgesi olarak ilan edilmesini talep etmiştik. İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD nitekim aldığı kararla bu dört köyü "genel hayata etkili afet yaşandığı" gerekçesiyle afet bölgesi ilan etmiş durumda. Şimdi bu dört köye bağlı bölgede, zarar gören yurttaşlarımız bakımından zararların giderilmesi ve noktasında 7269 Sayılı Yasanın lehe hükümleri uygulanacak.

Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu ilan edilen “Afet Bölgesi” hakkında konuştu

Her 2 ilin valiliğine yani Diyarbakır ve Mardin Valiliğine gerekli ödenekler aktarılacak ve bu zararın, yurttaşlarımız herhangi bir dava açmadan, giderilmesi noktasında bu Yasanın lehe olan hükümleri uygulanacak.

Biz de ilk günden beri buranın afet bölgesi ilan edilmesi konusunda çaba içerisinde olmuştuk. Bütün çabamız buna yönelikti. Parlamentoda, kürsüde bu talepte bulunmuştuk. Yasa teklifi vermiştik geçtiğimiz hafta itibariyle Parlamento Başkanlığına. Böyle bir karar çıktığını değerli hemşehrilerime bildirmek istiyorum.

Ayrıca bütün bu işleri zamanda yapıp yapmadığı konusunda, yeterli yapıp yapmadığı konusunda da takipçi olmaya devam edeceğimizi de bildirmek isterim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.