Diyarbakır’da 7 kişinin öldüğü davada karar çıktı: 174’er yıl ceza

Diyarbakır’da 7 kişinin öldüğü davada karar çıktı: 174’er yıl ceza

Kaynak:Sözcü

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Gökçetevek köyünde 21 Ağustos 2019 tarihinde akrabalar arasında yaşanan ve 7 kişinin öldüğü silahlı çatışmanın 17 sanıklı davada karar çıktı.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Gökçetevek (Reşike) köyünde dünür olan iki aile arasında çıkan ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili 17 sanıklı dava karara bağlandı.

Gülşen Poyraz'ın eşi Zeynal Poyraz’dan şiddet gördüğü ve geçimsizlik nedeniyle evi terk ederek babası Enver Tekin’in evine sığındığı, kadının eve dönmemesi üzerine Tekin ve Poyraz aileleri arasında husumet başlamış, damat Zeynal Poyraz ile ağabeyi Mehmet Fatih Poyraz’ın Tekin ailesinin evine gelmesiyle silahların ateşlendiği ve damadın kuzeni olan Süleyman Eleftoz ile tarafları sakinleştirmeye çalışan komşuları Edip Oğraş ile Aziz, Gökhan, Halise ve Münevver Narin’in hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.

5 kez müebbet cezası

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi bu davayla ilgili kararında Aziz, Gökhan, Münevver ve Halise Narin ile Edip Oğraş’ı öldürmekten 5 kez müebbet hapisle cezalandırdı.

Felat Narin, Teymen Yapıcı yaraladığı için 13 yıl 6’şar ay, Burak ve Cevad Narin’i yaraladığı için 12’şer yıl, Cevat Narin ile Fırat Tekin’e yönelik yaralamadan 10’ar yıl hapisle cezalandırdı.

silvan-resike1.jpg

174’er yıl ceza

Fatma, Songül, Zeynep, Sivi, Engin, İhsan, Enver ve Merve Tekin ile Mevlüt Narin, Münever Bağlı’yı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 10 kez 9’ar yıl, damadın eşi Gülşen Poyraz’ı kasten öldürmeye teşebbüsten 13 yıl olmak üzere toplam ikisi de 174’er yıl hapisle cezalandırıldı.

Damat ve ağabeyine verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri, pişmanlık göstermemiş olması, sabıkalı kişiliği ve suça eğilimli olması nedeniyle hakkında iyi hal indirimi uygulanmadı.

silvan-resike2.jpg

15 sanık tahliye edildi

Hükmen tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, iki aileye mensup 15 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.