Diyarbakır’da bayram öncesi et fiyatlarına rekor zam

Diyarbakır’da bayram öncesi et fiyatlarına rekor zam

Diyarbakır’da et fiyatları bayram öncesi büyük zam geldi. Kemiksiz ve kemikli et fiyatları dudak uçuklatıyor.

AMİDA HABER – Diyarbakır’da Ramazan Bayramı öncesi et fiyatlarına rekor düzeyde zam yapıldı. Kemiksiz kırmızı et fiyatı 650 TL olurken, kemikli kırmızı et fiyatı ise 500 TL oldu. Kasap ve market reyonlarında et fiyatlarını görenler büyük bir şaşkınlık geçiriyor. Çünkü et fiyatları bu şekilde dudak uçuklatıyor.

‘Kilodan grama düştük’

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Diclekent Mahallesi’nde oturan ve kasabın yolunu tutan vatandaşlar Amida Haber’e konuştu. Eskiden bayram öncesi birkaç kilo kırmızı kemiksiz ve kemikli et aldığını belirten Hüseyin Yılman, “Artık kilo ile et alamıyoruz. Gram ile alıyoruz. Emekliyim, bütçem kilo ile et almaya yetmiyor” dedi.

‘Et alamadığım için evime gelmeyecekler’

et-fiyatlari-zam1.jpg

Bayram öncesi tüm aile fertlerinin evinde toplandığını belirten 60 yaşındaki Hüsniye Koca ise bu yıl yeteri kadar et alamadığını belirtiyor. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda aile fertlerinin kendi evinde toplandığını ve toplu yemek yediklerini hatırlatan Koca, şu serzenişte bulundu: “Evin büyüğü ben olduğum için tüm gelinler, damatlar, çocuklar bende toplanıyordu. Her bayram onlara çok güzel yemekler hazırlıyordum. Etli yemekler tabi. Ama bu yıl hastayım, gelmeyin dedim. Çünkü o kadar kişiye yemek yapacak bütçem kalmadı.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum