Diyarbakır’da bitkisel karışımlarına yoğun ilgi!

Diyarbakır’da bitkisel karışımlarına yoğun ilgi!
Kış aylarının gelmesiyle gribe yakalanmak istemeyen Diyarbakırlı vatandaşlar, çareyi bitkisel çaylarda arıyor. Soğuk havaların etkisini göstermesinin ardından, kış çaylarındaki satışlarda yüzde seksen artış meydana geldi.

Diyarbakır’da bitkisel karışımlarına yoğun ilgi. Kış aylarının gelmesiyle gribe yakalanmak istemeyen Diyarbakırlı vatandaşlar, çareyi bitkisel çaylarda arıyor.

Diyarbakır’da kış ayının gelmesiyle birlikte etkisini gösteren soğuk havalardan nasibini alan vatandaşlar, çareyi aktaardar satılan bitkisel çaylarda arıyor. Gripten öksürüğe, boğaz ağrısından soğuk algınlığına kadar birçok hastalığa iyi gelen karışımları, almak isteyenler vatandaşlar aktarların yolunu tutuyor. Yıllardır aktar sektöründe çalışan Tayfun Birtane, karışık kış çayı ve hatmin çiçeği gibi güneşte kurutulan bitkilerin, bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler arasında olduğunu söyleyerek, gribe karşı en etkili çözüm yollarından biri olduğunu aktardı.  Gribe yakalanan vatandaşların sağlık ocağına gitmek yerine aktarların yolunu tuttuğunu dile getiren Birtane, şimdiden satışların yüzde seksen arttığını ifade etti.

diyarbakirda-bitkisel-karisimlarina-yogun-ilgi

‘’Vatandaşlar çareyi bu çayda arıyor’’

Soğuk havaların vazgeçilmez antibiyotikleri arasında yer alan, kış çaylarına rağbetin arttığını dile getiren Tayfun Birtane, “Yaklaşık 9 yıldır kuruyemiş sektöründeyim. Kış aylarının gelmesiyle vazgeçilmez antibiyotikler arasında yer alan kış çaylarına ilgi arttı. Vatandaş soğuk algınlığına kapıldığında, sağlık ocağına veya eczaneye gitmek yerine, şifayı bitkisel karışımlarda arıyor. Karışık kış çayı diye adlandırdığımız güneşte kurutulan tamamen bitkisel karışımlardan meydana gelen ve içerisinde hatmin çiçeği, ekşi çay, zencefil, tarçın gibi bitkilerin bulunduğu karışık çay, kaynatılan suya bir avuç kadar karıştırılması sonucunda soğuk algınlığına, astıma, bronşite birebir iyi gelen bir karışım. Grip olan kişiler bunu ailesiyle beraber rahatlıkla tüketebilir. Vatandaş artık çareyi bu çaylarda arıyor. Soğuk havaların yaklaşmasıyla satışlarda yüzde seksenlik bir artış meydana geldi” dedi.

“Bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler arasında yer alıyor”

Hatmin çiçeği diye adlandırılan bitkisel kış çayının, diğer çaylardan farklı olarak sütle karıştırıldığını ifade eden Tayfun Birtane, aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlendirici takviyeler arasında yer aldığına da değindi. Birtane, “Hatmin çiçeğinin farklı bir özelliği var o daha çok kaynatılmış süte konularak bekletiliyor daha sonra süzülüp içiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler arasında yer alıp soğuk algınlığına birebir iyi gelen bir bitki çeşididir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.