Diyarbakır’da esnafın gözü kulağı bu haberde!

Diyarbakır’da esnafın gözü kulağı bu haberde!
Diyarbakır’daki binlerce esnaf, emeklilikte BAG-KUR prim günlerinde yapılacak düzenlemeyi bekliyor. Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, bakanlığın sözünü yerine getirmesini istedi.

AMİDA HABER - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, seçimden önce SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesini kapsayan yeni torba yasası ile 9 bin gün olan prim ödemelerini 7 bin 200 güne düşüreceği sözünü vermişti. Emekliliği bekleyen binlerce esnafın gözü kulağı Resmi Gazetede yayımlanacak haberde. Düzenleme yapılması durumunda, BAĞ-KUR prim ödemelerinin 7 bin 200’e indirilmesiyle beraber emekliliği bekleyenler, 5 yıl daha erken emekli olabilecek.

‘Bu yasanın bir an önce çıkması lazım’

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, esnafın büyük mağduriyet yaşadığını, verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Atlı, “BAĞ-KUR ve SSK pirimler arasında bir eşitsizlik vardı bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için 9 bin pirim ödemelerini 7 bin 200’e indirecekleri sözünü verdiler. Burada bir adaletsizlik vardı. Seçimden önce bir söz verildi, bunun derhal yerine getirilmesini bekliyoruz. Çoğu esnafımız şu an bunu bekliyor, sözler verildi neden bizi mağdur ediyorlar diyor. Bizim tehlikeli bir mesleğimiz var, her an elimizi makineye kaptırıp kaybedebiliriz. Yıpranma payımız yüksek. Bu yüzden bu yasanın bir an önce çıkması lazım” dedi.

kasaplar-baskani.jpg

‘Bu vademizi de inşallah yerine getireceğiz’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir süre önce yaptığı açıklamada, “Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Burada tabii ki BAĞ-KUR'luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz. Bu konuda hiçbir endişemiz yok. Her zaman olduğu gibi bu vademizi de inşallah yerine getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Haber: Hozan Adar-Zelal Sinayiç

İlgili Haberler
Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.