Diyarbakır’da metroseksüel dönem: Berberler kuaför oldu!

Diyarbakır’da metroseksüel dönem: Berberler kuaför oldu!
Erkeklerin saç ve sakal tıraşı yaptığı erkek berberlerinin büyük kısmı, müşterilerden gelen bakım talepleri nedeniyle 'erkek kuaförü' olarak isim değişikliğine gitti. Erkeklerin taleplerinin başında kaş alımı, cilt bakımı ve manikür-pedikür ilk sırada.

AMİDA HABER - Eskiden erkek berberi olarak nitelendirilen saç kesim yerleri bakım yelpazesinin zenginleştirilmesiyle “erkek kuaförü” ismini aldı.berber-diyarbakir2.jpg

Erkekler sadece saç ve sakal kesimi için gitti​​​​​​​kleri berberlere artık haftalık bakımlarını yapmak için gidiyor. Saç kesiminin dışındaki taleplerin başında ise, kaş alımı, yüz maskesi, manikür ve pedikür geliyor.

berber-diyarbakir1.jpg​​​​​​​

‘Kuaför sektörü ilerlemiş durumda’

17 yıldır Diyarbakır’da erkek kuaförlüğü yapan 31 yaşındaki Caner Yılmaz, teknoloji ile beraber bakım taleplerinin arttığını, söyledi. Berberlikten kuaförlüğe geçtiklerini belirten Yılmaz, “Bu işi severek yapıyorum. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ürün dağarcığımız genişledi. İsminde de görüldüğü gibi berberlikten kuaförlüğe geçtik. Berberlikte sadece saç ve sakal kesimi varken, kuaförlükte manikür pediküre kadar inmiş durumda. Saç maskemizden yüz bakımına, saç onarımından yüz onarımına kadar arttı. Bu yüzden kuaför sektörü bayağı ilerlemiş durumda” dedi.

‘Haftalık bakım, gençlerde özgüveni artıyor”

Haftalık bakım talebinin arttığını belirten Yılmaz şunları söyledi: “Gençlerimiz artık haftada bir tıraşını yapıyor. Haftalık cilt bakımı için gelen çok var. Saç sakal ve bakım için haftalık 400 TL harcıyor gençler. Bununla beraber haftalık bakım, gençlerde özgüveni artıyor. Eski sistemde değerimiz daha düşüktü. Bakım arttıkça bize ilgi de arttı. Tiktokçu berberler sayesinde bizlere ilgi daha da arttı. Eskisi gibi değiliz daha profesyonel daha ilgili. Artık cilt bakımı eğitimi, epilasyon eğitimi, manikür pedikür eğitimleri alıyoruz. Aldığımız sertifikalarla eğitimler veriyoruz. İlgi ve talepler arttı. Ustalar kurs açmak için sıra bekliyor.” (Zelal Sinayiç)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.