Diyarbakır’da kızını boğarak öldüren babaya iyi hal ve tahrik indirimi!

Diyarbakır’da kızını boğarak öldüren babaya iyi hal ve tahrik indirimi!
Diyarbakır’da 19 yaşındaki kızını boğarak öldüren Kadri Koyun’un cezası “haksız tahrik indirimi” uygulanarak müebbet hapisten 24 yıla düşürüldü.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da yaşayan 19 yaşındaki İclal Şimşek’in cansız bedeni, Bağlar İlçesi’ndeki evinde üzerine battaniye örtülü halde bulunmuştu. Şimşek’e yapılan otopside boynundaki tırnak izlerinden yola çıkılarak, genç kızın boğularak öldürüldüğü belirlendi. Babası Kadri Koyun hakkında, kızını öldürmek iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

iclal-simsekkk.jpeg

‘Okuldan kaçtı, yurda gitti’

Kızını öldürdüğünü kabul eden Kadri Koyun son savunmasında, “Kızım 8. Sınıfta okurken evden kaçtı. Kayıp ilanı verdik ve polisler onu buldu. Çocuk Şubeye almaya gittiğimizde eve gelmek istemediği için çocuk yurduna gönderildi. Sonra annesini arayıp ‘Beni çıkarın buradan, televizyonda gördüğüm gibi özgür bir yer değil burası’ dedi. Eve getirdik ve okuluna devam etmesini istedik. Okul müdürü bizi okula davet etti ve ‘Kızınız okumak istemiyor, devamsızlıktan okuldan atacağız’ dedi. 5 kızım halen okuyor, ben kızlarıma değer veriyorum. İclal’i sonra özel bir okula gönderdik. Burada da müdür bizi arayıp ‘Kızınız kötü örnek oluyor’ dedi ve okulla ilişkisini kestiler” dedi.

İclal Şimşek’in annesi Meliha Koyun da, duruşmada eşinden şikayetçi olmadı. Anne Koyun, “Eşim her zaman ona destek oldu. Ben kızınca düzelir diyordu. Eşim bir gün ne bana ne çocuklarıma şiddet uygulamamış, akşama kadar hamallık yapan bir insandır. Kızım 5 yıldır böyledir, alkol ve madde kullanıyordu. Süleyman ve Mehmet adlı adamlarla Diyarbakır'da evlerinde kaldı, Kızım bize garsonluk yapıyorum diyordu ama fuhuştan ve uyuşturucudan kaydı var. Küçük kızıma da okul okuyup ne yapacaksın boşver okulu ben gecede 4.000 lira kazanıyorum diyordu. Ne yaptıysak kendisiyle baş edemedik” ifadelerini kullandı.

İndirim uyguladı

Sözcü’de yer alan habere göre, mahkeme alınan tanık ifadelerine göre İclal’in babasına hakaret ve küfür ettiği ifadelerinin sanığın ifadeleriyle uyumlu olduğu ve kızını konsomatris olmaktan vazgeçirmek için ikna etmeye uğraşırken kızının hakaretlerine maruz kalması nedeniyle savunmalarına itibar edilmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme, babanın cezasını cinayeti “haksız tahrik altında” işlediği gerekçesiyle müebbet hapisten 24 yıla indirdi. Sanığın duruşmalardaki iyi hali ve pişmanlığı nedeniyle cezası 20 yıla düşürüldü. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.