Diyarbakır’da Lise bahçesine anaokulu: Onlarca ağaç kesildi

Diyarbakır’da Lise bahçesine anaokulu: Onlarca ağaç kesildi
Diyarbakır’da arsa bulamayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, lise ve öğretim okullarının bahçesine anaokulu inşa etmeye başladı. Okul bahçesinde bulunan onlarca ağaç kesildi.

AMİDA HABER- Nüfusu 2 milyona ulaşan Diyarbakır’da anaokulu ve ilköğretim sıkıntısı baş gösterdi. Artan nüfus oranı ile orantılı okul binası olmadığı için bazı okullarda sınıf mevcutları 60’ya kadar yükseldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile okul öncesinin zorunlu hale gelmesi nedeniyle arsa bulamayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü lise ve ilköğretim okulların bahçesine anaokulu inşa etmeye başladı.

Lise bahçesine anaokulu

Daha önce Kayapınar İlçesi’ndeki Mevlana İlkokulu’nun bahçesine anaokulu yapılmış, velilerin tepkisine neden olmuştu. Urfa yolu üzerindeki Kayapınar Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine de anaokulu yapılması kararı alındığı öğrenildi. Anaokulunun yapımı nedeniyle bahçede bulunan 80 adet ağaç iş makineleri tarafından kesildi.

Veliler, öğrencilerin oyun alanının daraltıldığını, ağaç kesimi nedeniyle yeşil alanın azaldığını belirterek, kararın geri alınmasını istiyor.

Milli Eğitim: Mecburuz

Amida Haber’e konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ana okulu için arsa bulamadıklarını belirterek, “Ana okulu zorunlu hale geldi. Arsa bulamıyoruz. Mecburen okul bahçelerine çelik konteynır ya da betonarme şekilde ana okulu yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum