Diyarbakır’da regl izni yayılıyor

Diyarbakır’da regl izni yayılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin regl izni kararı özel sektörlere de örnek oldu. Diyarbakır’da özel bir kurum da kadın çalışanlarına bir günlük regl izni vereceğini açıkladı.

AMİDA HABER - İki gün önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) arasında, çalışanların sosyal ve mali haklarında önemli değişikliklerin yapıldığı Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Sözleşmede kadın çalışanların ayda bir gün regl izni kullanacağı belirtildi.

‘Bir gün regl izni’

Belediyenin bu kararını yerelde faaliyet yürüten kurumlar da örnek aldı. Bir rehabilitasyon merkezi müdürü kadın çalışanlarına attığı mesajda ayda bir gün regl izni verdiğini açıkladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Büyükşehir belediyesinin attığı güzel bir adım neticesinde kadınlara ilk defa regl izin hakkı getirildi.

Biz de Ada Rehabilitasyon Merkezi olarak kadın çalışanlarımızın bundan böyle ayda bir “bir gün” regl izni olacaktır.

Ada’nın bu konuda Diyarbakır'daki tüm özel kurumlara öncülük etmesini temenni ediyoruz.

İyi çalışmalar.”

diyarbakir-regl-izin.jpg

‘Böyle bir karar biz kadınları değerli hissettiriyor’

Böyle bir kararın alınmasından çok mutlu olduğunu ifade eden kurum psikoloğu Canan Karaman: “Kurumumuzun yüzde 80’i kadın. Regl olduğumuzda bunu utana sıkıla saklamanın yerine, psikolojik ve fizyolojik olarak yaşadığımız sıkıntıların anlaşılması, önemsenmesi bizim için kıymetli. Bu kararın çalışma dinamiğimize iyi geleceğini şimdiden görebiliyorum. Şehrimizin Büyükşehir Belediyesi'nin buna öncülük etmesi ayrıca bizi gururlandırdı. Tüm kurumlarda bunun zorunluluk haline getirilmesini temenni ediyoruz.” dedi. (Zelal Sinayiç)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.