Diyarbakır'da yıkılmayı bekleyen binalar tedirgin ediyor!

Diyarbakır'da yıkılmayı bekleyen binalar tedirgin ediyor!
6 Şubat depremi sonrası Diyarbakır’da bina yıkım çalışmaları sürüyor. Ağır hasarlı ve yıkılması gereken binalardan biri olan Merkez Bağlar İlçesi’ndeki Ömeroğulları Apartmanı, hem görüntü kirliliğini oluşturuyor hem de hemen dibinde durak olması ve şehrin en işlek AVM’lerden birinin karşısında olması vatandaşları tedirgin ediyor. Bu tür görüntülerin şehre yakışmadığını belirten vatandaşlar, yetkililerden binanın bir an önce kontrollü bir şekilde yıkılmasını istedi.

Hamza Özçelik

Kahramanmaraş merkezli 6-7 Şubat depreminde etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da ağır hasar alan yapıların yıkımları bir süredir devam ediyor. Bu yıkım sürecinin yavaş ilerlemesi, yapıların yıkım işleminin de hızla yapılması beraberinde tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Kente yıkılması gereken bazı binaların görüntüsü halka endişe ve panik yaratıyor.

‘Bu binalar biran önce yıksın’

Diyarbakır Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallecinde bulunan Ömeroğulları A.P. Diyarbakır merkeze bulunan en işlevli AVM’lerden birinin tam karşısında bulunuyor. Apartman hem insanlar için tehlike oluşturuyor hem de görüntü kirliliğine neden oluyor. Bina hakkında konuşan vatandaşlar, yetkililerden binanın bir an önce kontrollü bir şekilde yıkılmasını istediler.

“Hem görüntü olarak hoş durmuyor hem de yıkılma tehlikesi var”

Binanın burada olmasının hiç olmadığını söyleyen Bahattin Durmaz, “Burada durak var, binanın burada olması çok riskli. Hem görüntü olarak hoş durmuyor hem de yıkılma tehlikesi var. Yetkililer bütanın öne çekmesi lazım. Depremden önce buralar çok güzeldi umarım bir an önce tekrar eski haline döner. Yetkililerden ricamız bir an önce bu binana kazasız belasız bir şekilde yıkılması” diye konuştu.

“Buranın bir an önce yıkılması ve güvenliğin alınması gerekiyor”

Güvenliğe dikkat çeken Hikmet Şimşek, “Bu binalar eskiden buralara görüntü olarak hoş gelirdi ama şimdi yıkık ve kirli bir görüntü ortada. Okula giden öğrenciler önünden geçiyor. Durakta araba bekleyen vatandaşlar binalara yakın bekliyor. Buranın bir an önce yıkılması ve güvenliğin alınması gerekiyor. Şehrimiz içinde hoş olmayan görüntü var ortada, yetkililerin duruma el atması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.