Diyarbakır’dan seslenen barolar: Savunma susmayacak

Diyarbakır’dan seslenen barolar: Savunma susmayacak

Gözaltına alınan avukatlar nedeniyle Diyarbakır’a gelen TBB Başkanı Erinç Sağkan ve diğer illerin baro başkanları, “savunma susmayacak” mesajı verdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada aralarında avukatların da bulunduğu 134 kişi gözaltına alınmıştı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile diğer illerin baro başkanları dayanışma için Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, baro başkanlarına teşekkür etti. Seçim öncesi operasyonun kaygıya neden olduğunu belirten Eren, kamunun adil ve demokratik bir seçim süreci talep ettiğini ifade etti.

baro.jpg

‘Takip ediyoruz’

TBB Başkanı Erinç Sağkan ise, soruşturmada gizlilik kararı olduğu için dosyanın içeriğine dair bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Kısıtlılığın soruşturmayı sekteye uğratacağını dile getiren Sağkan, “Soruşturma sürecinin hukuka uygun yürütülmesi en büyük beklentimiz. Tutuklama en son uygulanması gereken tedbir olduğu unutulmamalı. TBB olarak meslektaşlarımıza ilişkin yürütülen süreci yakından takip ediyoruz. Sürecin hukuka uygun yürütülmesinin elzem olduğunu belirtmek isteriz” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.