Diyarbakır’ın en büyük değeri; Tarihi ve insanlarıdır

Diyarbakır’ın en büyük değeri; Tarihi ve insanlarıdır
33 medeniyet görmüş olan Diyarbakır, her gün yeni bir tarihi ve bilmediğimiz yönleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Birçok dine, dile ve mezhebe ev sahipliği yapmış olan kentte ki vatandaşlara göre Diyarbakır’ın en büyük değeri: Tarihi ve İnsanları

Diyarbakır’ın en büyük değeri; Tarihi ve insanlarıdır.

Diyarbakır

kimine göre peygamberler ve sahabeler şehri, kimine göre ise tarih kokan bir kenttir.

İnsanlığın beşiği konumunda olan Diyarbakır’ın değerlerini saymakla bitmeyecek kadar çok ve özel değerleri var. Bizde Özgür Haber olarak Diyarbakırlılara, Diyarbakır’ın En büyük değerini sorduk.

“Kentin havası çok güzel”

Diyarbakır’ın diğer kentlere göre ayrı ve güzel bir havası olduğunu söyleyen Harun Irmak, “Bence Diyarbakır’ın en büyük değeri insanlarıdır, tarihidir. İnsanlarının misafirperver olması. Yardıma ihtiyaç olduğunda neden diye sormadan yardım elini uzatmaları. Kentin havası çok güzel. Şehrimize herkesi bekleriz” diye konuştu.

“Diyarbakır’ın en büyük değeri bana göre tarihi”

Diyarbakır’ın tarihi olarak çok güçlü ve büyük bir değere sahip olduğunun altını çizen İrfan Yüksel, “Diyarbakır’ın en büyük değeri bana göre tarihi ve 33 medeniyete ev sahipliği yapmış olması. Peygamberler ve sahabeler şehridir. Birçok uygarlığı görmüş kadim bir şehirdir. Bizim bildiklerimiz bunlar kentimizle ilgili kim bilir daha bilmediğimiz neler vardır” dedi.

“Diyarbakır’ın en büyük değeri insanları”

Diyarbakır insanlarının samimiyetine dikkat çeken Semih Balta, “Ben Muşluyum Muştan geldim. Bana göre Diyarbakır’ın en büyük değeri insanları, tarihi ve bölge için çok önemli bir konumda olması” diye ifade etti.

“Bir değeri yok, birçok değeri var”

Diyarbakır’ın tek bir değeriyle açıklanamayacağını belirten Ömer Erdem, “Bence Diyarbakır’ımızın tek bir değeri yok, birçok değeri var. Tarihi, Peygamberler ve sahabeler şehri olması. İnsanlığın beşiği olması, tarihi yapılara ve mekânlara sahip olması, daha sayamadığım birçok değeri var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.