Bayramda ilaçlamaya devam: Sivrisinekler Diyarbakır’ı istila etti!

Bayramda ilaçlamaya devam: Sivrisinekler Diyarbakır’ı istila etti!
Son günlerde Diyarbakır’ı istila eden sivrisinek ve haşerelere karşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını bayramda da sürdürdü.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İlaçlama ekipleri; sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, şark çıbanı gibi hastalıkların önlenmesi için bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalışmalarına bayramda devam etti.

274 personel ve 80 araç çalışıyor

ilaclama-diyarbakir4.jpg

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, ilaçlama faaliyetlerinin 274 personel, 80 araç, 34 holder, traktör holderi, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve 1046 mahallede sürdüğü belirtildi.

Gündüzleri larva ilaçlaması

ilaclama-diyarbakiree.jpg

İlaçlama çalışmaları, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı havuz, göl, gölet, kanalizasyon, sazlık alanlar, bataklıklar, fosseptikler, birikinti sular, bodrum suları, süs havuzları, hayvan gübrelerinin biriktiği alanlar, ahırlar, organik atıkların toplandığı ve biriktiği yerler, çöplükler, çöp konteynırları, çöp aktarma istasyonları vb. üreme alanlarında belli periyotlarla yapılıyor.

Gece ilaçlaması (ULV) devam ediyor

ilaclama-diyarbakir.jpg

Ekipler, sivrisinek, karasinek, tatarcık vb. uçan haşerelerin erginlerine karşı yürütülen mücadele yöntemlerinden biri olan ULV (Gece ilaçlaması) çalışmalarına da başladı.

Açıklamada, ULV çalışmalarına akşam gün batımına yakın başlayan ekiplerin kent merkezi ve ilçelerde 50 ULV cihazı ile ilaçlama yaptığı bilgisine yer verildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum