Diyarbakır’ın Tarihi Konağında öğretmenler günü etkinliği

Diyarbakır’ın Tarihi Konağında öğretmenler günü etkinliği
24 Kasım öğretmenler günü için düzenlenen “Bir Başkadır Benim Öğretmenim” adlı programa Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su hanımefendi katıldı.

Berivan Kılıç

Bir neslin yetişmesinde öncü olan öğretmenler için, her yıl düzenli olarak kutlanan 24 Kasım gününe özel, Diyarbakır’ın tarihi konakları arasında yer alan, Büyükşehir Belediyesi Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Lalebey Konağı Kadın Kültür Merkezinde, “Bir Başkadır Benim Öğretmenim” etkinliğiyle öğretmenler gününe özel program gerçekleşti. Programa Diyarbakır Valisinin eşi Zeliha Su’da katıldı.

‘’Bütün öğretmenlerimiz çocuklar için birer gizli kahraman’’

Lalebey Konağı Kadın Kültür Merkezi birim sorumlusu Halise Aküzüm toplumun temel direği olan eğitimde, en önemli görevi üstlenen öğretmenlerin çocuklar için gizli birer kahramanı olduğunu söyleyerek, öğretmenler gününü kutladı.

“Bir Başkadır Benim Öğretmenim” etkinliğiyle öğretmenleri motive etmek istediklerini belirten Aküzüm, “Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Kadın Kültür Merkezi’mizde, gençlerimiz ve kadınlarımıza hizmet veren öğretmenlerimiz için önemli olan, 24 Kasım öğretmenler gününü kutlamak amacıyla bir araya geldik.  Bütün öğretmenlerimiz çocuklar için birer gizli kahraman. Toplumun temel direği eğitimdir. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

‘’Anne ve babalardan sonra en önemli rol model öğretmenlerdir’’

Lalebey Konağı, Kadın Kültür Merkezi’nde eğitim veren öğretmenlerden Gülcan Dağdelen, 24 kasım öğretmenler gününe özel düzenlenen programda, amaç öğretmen ve öğrencilere moral-motivasyon vermek ifadelerini vurguladı.

Hayatlarımızda anne ve babalarımızdan sonra en önemli rol modelin öğretmenler olduğunun altını çizen Sağlıklı Beslenme Öğretmeni Zeynep Güzel, hayatını kaybetmiş öğretmenleri de anarak “Başta şehit öğretmenlerimiz ve yakın zamanda hayatlarını kaybetmiş bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz iyi ki varlar.” Dedi.

Programa Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su’nun eşi Züleyha Su Hanımefendi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rıfat Ural, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Şube Müdürleri Sibel Çetinkaya ve Makbule Necmioğlu Güzel, Lalebey Konağı Kadın Kültür Merkezi öğretmenleri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.