Diyarbakırlı hoca ikinci kez ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde

Diyarbakırlı hoca ikinci kez ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde
 Muhabir
Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Abdullah Yılmaz, bilim dünyasında önemli bir başarıya imza atarak iki kez üst üste “Dünyanın En Etkili %2 Bilim İnsanları” listesine girdi.

AMİDA HABER - ABD merkezli Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En Etkili %2 Bilim İnsanları” listesine Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Abdullah Yılmaz, üst üste iki kez girerek, uluslararası bilim camiasında dikkat çeken bir konuma ulaştı.

Endemik ürünler üzerine çalışmalar

Yılmaz, 2004 yılında ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olan Yılmaz, 2016 yılından bu yana Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Aynı zamanda 2012’den bu yana DÜBTAM bünyesindeki Kütle Spektrometre ve Kromatografi Birimi’nin sorumluluğunu üstleniyor.

Yılmaz’ın çalışmaları; tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen doğal ekstrelerin Alzheimer, diyabet, cilt hastalıkları ve çeşitli kanser türleri gibi kronik hastalıklar üzerindeki etkilerine odaklanıyor. Bu araştırmalar, yerli ve milli ilaç geliştirme hedefleri doğrultusunda büyük önem taşıyor.

abdullah-yilmaz-dicle1.jpg

160’tan fazla bilimsel makale, 100’ü aşkın sunum

Bugüne kadar 160’tan fazla uluslararası bilimsel makale yayımlayan Yılmaz, ayrıca çok sayıda kitap bölümüne katkı sundu ve 100’ü aşkın sunumla çeşitli uluslararası kongrelerde Diyarbakır’ı ve ülkeyi temsil etti.

Yalnızca akademik üretkenliğiyle değil, 25 farklı ülkedeki bilim insanlarıyla yürüttüğü iş birlikleri sayesinde Türkiye’nin bilimsel diplomasi gücüne de katkı sağlıyor.

Laboratuvarında yabancı doktora öğrencileri

Yılmaz’ın laboratuvarı, yalnızca yerli araştırmacılar için değil, aynı zamanda yurtdışından gelen doktora öğrencileri için de bir araştırma merkezi niteliğinde. ABD, Kanada, Japonya, İspanya, Dubai ve Cezayir gibi pek çok ülkede akademik temaslarda bulunan Yılmaz, Dicle Üniversitesi’nin küresel bilim sahnesindeki görünürlüğünü artırmaya devam ediyor.

abdullah-yilmaz-dicle3.jpg

Başarı bireysel değil

Bilimsel çalışmalarının yalnızca bireysel başarı olmadığını vurgulayan Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Bu çalışmalar sadece bireysel bir başarı değil, aynı zamanda ülkemizin milli ilaç geliştirme hedefleri açısından büyük bir potansiyel taşıyor. Hedefim, Dicle Üniversitesi’nin adını dünyada daha fazla duyurmak ve milli değerlerimiz olan endemik bitkileri sağlık alanında etkin biçimde kullanmak,” dedi.

Doç. Dr. Mustafa Abdullah Yılmaz, çalışmalarında kendisine destek veren Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat’a ve yönetim ekibine teşekkür etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.