Enes Güran: Amcamın Nevzat Bahtıyar ile arası iyiydi

Enes Güran: Amcamın Nevzat Bahtıyar ile arası iyiydi

Kaynak:Haber Merkezi

Narin Güran'ın ‘Kasten öldürmeye’ iştirak suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen abisi Enes Güran'ın ifadesinde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bir torbanın içerisinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili yapılan soruşturma sürüyor.

narin.jpg

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sorguları tamamlanan 22 kişiden 9'u tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilirken, 3'ü adli kontrol kararı ile, aralarında baba Arif Güran'ın bulunduğu 10 kişi ise serbest bırakıldı.

Gece saatlerinde bu gelişmeler yaşanırken, Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran’ın ifadesinde dikkat çeken bilgiler yer aldı.

“Babam, Nevzat'ı ve ailesini fesatlıkları sebebiyle çok sevmez”

itirafci-1.jpg

Gazeteci Emrullah Erdinç’in paylaştığı ifade kayıtları şu şekilde:

“…Bu da şöyleydi, Salim GÜRAN babama araba alıp satıp çalıştırmak üzere bir miktar para vermiş ve daha sonra 2023 yılı Aralık ayında da parasını geri istemişti. O dönem sık sık parasını istediği için babamda huzursuz olmuştu. Bunun üzerine Erhan GÜRAN isimli amcam ikisinin arasını getirip olayı çözmeye çalışmıştı ancak Salim GÜRAN bu görüşmeye gelmemişti. Bunun üzerine Erhan GÜRAN isimli amcam hatırladığım kadarıyla Mersin ilinde bir arkadaşından miktarını bilmediğim parayı babam adına borç alarak Salim GÜRAN'a vermişti. Bu olay sebebiyle babam Arif GÜRAN ile Salim GÜRAN uzun bir süre konuşmadılar. 2024 yılının hatırlamadığım ancak Ramazan bayramı öncesi olduğunu tahmin ettiğim zamanlarda Nevzat ile Salim'in bir araba alarak araba alım satım işleriyle uğraşması sebebiyle babama vermeleri ve sonrasında araba alımı kaydı çıkması gibi bir durum olmuştu. Burada bir miktar parayı babam, bir miktar parayı da Nevzat ile Salim birlikte vererek sorunu çözmüşlerdi. O olaydan sonra tekrar babam, amcam Salim GÜRAN'la yavaş yavaş konuşmaya başlamışlardı diye hatırlıyorum. Konuşmadıkları süreçte babamın evde Salim GÜRAN ile alakalı olumsuz herhangi bir şey konuştuğuna şahit olmadım. Salim'in köyde herhangi başka bir bayanla ilişkisinin olup olmadığını bilmiyorum. Şüphelendiğim bir durum da yoktu. Ben Salim'in köyde herhangi bir bayanla hiçbir zaman şüphe uyandıracak biçimde görmedim.

Nevzat BAHTİYAR isimli şahsı tanıyıp tanımadığı hususları soruldu: Nevzat'ı köylümüz olduğu için tanırım. Babam, Nevzat'ı ve ailesini fesatlıkları sebebiyle çok sevmez ve bizde ailece görüşmeyiz ancak Nevzat'ın Salim GÜRAN ile arası iyidir. Onunla sık sık görüştüklerini ya da bir yerlere gittiklerini biliyorum.

Narin GÜRAN'ın yapılan arama çalışmaları sonrasında 08/09/2024 günü cansız bedenine ulaşılması hususu soruldu: Ben arama çalışmaları sırasında öncesinde ya da sonrasında kimseden bu olayla ilgili şüpheli olduğunu düşündüğüm bir şey duymadım. Ben kardeşim Narin'i çok severdim. Ona biri bir şey yapmış olsa da ya da ben bunu görmüş olsam biz bunu kesinlikle söylerdim. Bizim aile olarak köyde kardeşime böyle bir eylemde bulunulmasını gerektirecek hiçbir düşmanlığımız yoktur. Kimin neden bu şekilde eylemde bulunduğunu anlayamıyorum.

Nevzat BAHTİYAR'ın ( ifadesinin tümü okunmaksızın sadece ) Narin'i, Salim GÜRAN'ın öldürüp kendisinin saklaması için verdiği şeklindeki beyanı okunarak soruldu: Kardeşim Narin'i eğer belirtilen şekilde Nevzat bulunan yere bıraktıysa bunu Salim GÜRAN ile birlikte, para teklif ederek yapılabileceğini düşünüyorum çünkü Nevzat ekonomik durum itibariyle de güçsüz ve sönük bir kişiliktir. Kendisine böyle bir olayda para teklif edilse ya da para teklif edilse para için yapabilir, ailesiyle tehdit edilse köyde çok fazla gücü olmadığı ve dediğim gibi sönük bir karakter olduğundan korkarak yapmış olabilir ya da Nevzat BAHTİYAR'ın kendi ailesinden biri Narin'e zarar verdiyse bunu saklamak için yapmış olabilir. Narin'i arama çalışmaları esnasında sürekli Nevzat sadece bir kez kısa süreli camide yanımıza geldi. Nevzat'ın ailesinden sadece İbrahim ile Hekim BAHTİYAR isimli kişiler dışında gelen olmadı. İbrahim BAHTİYAR ağabeyim Baran'ın en yakın arkadaşıdır. O da Narin'in kaybolduğu 3.gün gelmişti. Sonradan düşündüğümde bu duruma biraz şaşırmıştım ancak neden geç geldiğini olay tarihinde Diyarbakır dışında olup olmadığını tam olarak bilmiyorum. Narin kaybolduğu zamanda Nevzat isimli şahsın kırmızı renkli aracının farının kırık olduğunu İbrahim BAHTİYAR söylemişti, neden kırıldığını da söylememişti. Öyle bir zamanda neden far için acele ettiklerini, tamir etmeye çalıştıklarını bana garip gelmişti ancak sonrasında kolluk ekiplerinin kendisini birkaç kez durdurup trafiğe çıkamayacağını söylemesi üzerine yaptırmak istediğini söylemişti.

Nevzat BAHTİYAR isimli şahsın ifadesi şüpheliye tümüyle okunarak tekraren soruldu: Ben Salim GÜRAN'ın neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum ancak Salim GÜRAN, Nevzat'ı hem ifadede okuduğunuz şekilde tehdit etmiş ise ve para teklif etmiş ise Nevzat, Salim'in dediğini sorgulayacak şekilde korkak bir insandır. Nevzat'ın da Salim GÜRAN'ın da kardeşime böyle bir zarar vermesini gerektirecek hiçbir ciddi hususumuz yoktur.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.