Narin Güran dosyasında önemli gelişme: 9 kişi hakkında tutuklama istendi

Narin Güran dosyasında önemli gelişme: 9 kişi hakkında tutuklama istendi

Kaynak:Haber Merkezi

Son dakika: Diyarbakır'da cinayete kurban giden Narin Güran dosyasında gözaltına alınan 9 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Anne Yüksel ve Arif Güran'ın ifadesi ortaya çıktı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da cansız bedeni bir torbanın içerisinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili yapılan soruşturma sürüyor.

Arif Güran serbest

adliye-001.jpg

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltındaki 22 şüpheli, bu sabah adliyeye getirildi. Sorguları tamamlanan 22 kişiden 9'u tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilirken, 3'ü adli kontrol kararı ile, aralarında baba Arif Güran'ın bulunduğu 10 kişi ise serbest bırakıldı.

Anne ve oğluna tutuklama talebi

Aralarında anne ve oğlu Enes Güran ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçundan, diğer şüpheliler ise suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etme suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildi.

2024/08/28/narin.jpg

Tutuklamaya sevk edilen şüphelilerin ifade işlemlerine kısa süre sonra başlanması bekleniyor.

Anne Yüksel ve baba Arif Güran’ın ifadesi ortaya çıktı

Tutuklanmaya sevk edilen anne Yüksel Güran ile Arif Güran’ın ifadesi ortaya çıktı.

Savcının anneye yönelttiği, ‘Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?’ sorusuna “Hayır, öyle bir şey kesinlikle yok” yanıtını verdi.

İfadesinin başlarında, Narin'i kimin öldürdüğü konusunda bir fikri olmadığını söyleyen anne Güran'ın, sonlara doğru “Salim kızıma niye zarar verdi bilmiyorum” demesi de kendi ifadesiyle çelişti. Anne Güran’ın açıklık getiremediği sorular geldiğinde ise ‘evde uyuduğunu’ söylediği görüldü.

İddiaları reddetti

Sorguda soğukkanlı ve sakin davrandığı belirtilen anne Yüksel Güran, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Savcının sorduğu birçok soruya da "Bilmiyorum, haberim yok ve görmedim" şeklinde cevaplar verdi.

‘Utanç duyuyorum’

2024/08/23/narin-gural-annesi.jpg

Salim Güran'la bir ilişkisi olup olmadığı sorulduğundaysa "Böyle bir şey kesinlikle yok, bu iddialardan utanç duyuyorum. Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin" dedi.

Savcı, anne Güran'a saat 15:15’ten sonra Salim Güran'ı üç kez aramasını sordu.

HTS kayıtlarında tespit edilen görüşmelerle ilgili Yüksel Güran, “Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım” dedi.

Baba Arif Güran’a ise Nevzat Bahtiyar soruldu. Güran, “Nevzat Bahtiyar sadece komşumuz. Bir alıp veremediğimiz yok. Neden böyle bir şeye dahil oldu bilmiyorum” dedi.

Savcının Salim Güran’dan şüphelendiniz mi sorusuna, “Ağabeyimden hiç şüphelenmedim” yanıtı verdi.

'Sinirden kendi kolumu ısırdım'

Enes Güran ise, “Sinirden kolumu ısırdım, yıkık evlere sürtündüğüm için sırtımda iz oluştu. "

"Üzüntüden evde kendime birkaç defa yumruk attım, morluk mısır çöplerinden mi yoksa yüzüme attığım yumruklardan mı kaynaklandı tam bilmiyorum. "

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.