GGC’den Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

GGC’den Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

Kaynak:Basın Bülteni

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu, Diyarbakır’a yeni atanan Vali Murat Zorluoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AMİDA HABER- Ziyarette, GGC Başkanı Felat Bozarslan, Başkanvekili Aytaç Akhan, Genel Sekreter Firuzan Behlülgil, Eğitim ve Dış İlişkilerden Sorumlu Y.K. Üyesi Hozan Adar, Üyelerden Sorumlu Y.K. Üyesi Ayser Çınar ve Sosyal İşlerden Sorumlu Y.K. Üyesi Gülistan Korban yer aldı.

GGC heyeti, ziyaret kapsamında Vali Zorluoğlu’na cemiyetin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Felat Bozarslan, kentte görev yapan basın kuruluşlarının çeşitliliğinden bahsederek, Diyarbakır'ın bölgenin basın merkezi olduğunu söyledi.

Görüşmede, GGC'nin kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla eşit mesafede ve şeffaf bir ilişkisi olduğunu belirten Bozarslan, Valilik ile yapılacak projeler konusunda da birliktelik vurgusu yaptı. Bozarslan, “Diyarbakır, basın mensuplarının yoğun çalıştığı ve etkin olduğu bir şehir. Bu nedenle valiliğimiz ile işbirliği içerisinde çalışmak, basın özgürlüğünün ve çeşitliliğinin devamını sağlamak istiyoruz” dedi.

valilikggc1.jpg

Diyarbakır’ın Tarihi ve Kültürel Zenginliği

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, “Diyarbakır, şahsına münhasır bir şehir. Çok kadim şehir gezdim ve görev yaptım ama Diyarbakır kadar tarihiyle bütünleşmiş bir kent görmedim. Şehirlerin tarihleri sadece rakamlardan ibaret değil; tarihi kültürü insanların genetiğine siniyor. Diyarbakır da o kentlerden bir tanesi” şeklinde konuştu.

Zorluoğlu, basın ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirterek, “Trabzon’da basın ile ilişkimiz güzeldi, Diyarbakır’da da aynı ilişkileri sürdürmek istiyoruz. Basın mensuplarının desteği, şehrin gelişimi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

vali-murat-zorluoglu1200x800.png

Diyarbakır’a Basın Müzesi

GGC yönetiminin ziyareti sırasında Diyarbakır'da Basın Müzesi kurulması konusu da görüşüldü. Konuyla ilgili GGC Başkanı Felat Bozarslan’dan bilgi alan Vali Murat Zorluoğlu, kentte bir basın müzesi kurulması konusunda gerekli desteğin verileceğini belirtti.

Diyarbakır’da basın müzesinin olmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Zorluoğlu, “Diyarbakır, zengin bir tarih ve kültüre sahip. Ancak bu zenginliği tanıtacak ve gelecek nesillere aktaracak bir basın müzemizin olmaması büyük bir eksiklik. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

Vali Zorluoğlu ayrıca, basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve gazetecilik faaliyetlerinin desteklenmesi konusunda da valilik olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

GGC heyeti, oldukca sıcak bir ortamda geçen görüşmede Vali Zorluoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek, Diyarbakır’ın gelişimi ve tanıtımı için ortak projelerde yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Vali Zorluoğlu, gazetecilerin toplumun bilgilendirilmesindeki önemine vurgu yaparak, en kısa zamanda Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne iade-i ziyarette bulunacağını söyledi

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum