HAKPAR da seçime giriyor

HAKPAR da seçime giriyor
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) 43 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı. HAKPAR 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere girmeye hak kazandı

AMİDA HABER - Hak ve Özgürlükler Partisi HAKPAR, 43 ilde teşkilatlanma çalışmalarını gerçekleştirerek 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılma hakkı elde etti. PAK ve Azadi Hareketi'nin de içinde bulunduğu 6 Kürt partisi ve örgütü ile "Kürt ittifakı" oluşturmak isteyen HAKPAR, 21 Ocakta Diyarbakır'da 6 Kürt parti ve fraksiyonu ile bir araya gelmişti. Ancak toplantıdan olumlu bir sonuç çıkmamıştı.

Toplantıdan sonuç çıktı

Diyarbakır'da yapılan toplantıya HAK-PAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, PDK Genel Başkanı Reşit Akıncı, Azadi Hareketi Genel Sekreteri Metin Pirani ve TDK-TEVGER Sözcüsü Cano Amedi katılmıştı.

Seçim programını Diyarbakır'da açıklayacak

HAKPAR kaynaklarından alınan bilgilere Diyarbakır'da düzenlenen toplantıya katılan partilerin kendilerine geri dönüş yapmaları bekleniyor. Söz konusu parti ve fraksiyonların olumsuz geri dönüş yapmaları halinde HAKPAR seçim programını Diyarbakır'da açıklayarak, seçim çalışmalarına start verecek. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.