HezKurd çalışmalara başladı: Erdoğan’a ‘Kürtçe ders’ çağrısı

HezKurd çalışmalara başladı: Erdoğan’a ‘Kürtçe ders’ çağrısı
Kürt Dil Hareketi Genel Koordinatörü Fevzi Bulgan, geçen yıl yaptığı bir konuşmaya atıfta bulunarak, Kürtçe seçmeli ders seçiminin teşviki için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu

AMİDA HABER - Kürt Dil Hareketi (HezKurd), Kürtçe seçmeli ders döneminin yaklaşması ile çalışmalarını hızlandırdı. Eğitim Bir- Sen Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret eden Kürt Dil Hareketi üyeleri, Kürtçe seçmeli derse talebin artması için destek istedi. HezKurd, Diyarbakır Barosunu da ziyaret ederek, destek talebinde bulundu.

Erdoğan’dan destek talebi

Kürt Dil Hareketi Genel Koordinatörü Fevzi Bulgan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl “Bizim Yunus” isimli etkinlikte yaptığı konuşmaya atıfta bulundu. Erdoğan’ın etkinlikteki “Ana dili ile bağı zayıflayan toplumların zamanla sürüleşmesi, sömürgeleşmesi ve kimliksizleşmesi kaçınılmazdır” sözlerini hatırlatan Bulgan sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Seçmeli dersler tercihi için Kürtçe derslerin seçilmesi yönünde Cumhurbaşkanı’dan teşvik edici bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı bir açıklama yapmasını istiyoruz. Kürt çocukları anadillerini öğrenmesini ve geliştirilmesinden mahrum bırakılmamalı!”

Bulgan, mesaja Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da etiketledi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.