İşte ‘kolon kesme’ iddiasını doğrulayan görüntü!

İşte ‘kolon kesme’ iddiasını doğrulayan görüntü!
Diyarbakır’da 89 kişinin hayatına mal olan Galeria Sitesi’nin altında bulunan havuzun görüntüleri ortaya çıktı. Havuzun bulunduğu bölümde kolon olmaması dikkat çekti.

AMİDA HABER - Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu illerden biri olan Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı. Depremde 409 kişi hayatını kaybetti. Depremde Yenişehir İlçesi’ndeki Galeria Sitesinin 8 katlı bir bloğu da depremde yerle bir oldu. 128 daireden oluşan blokta 89 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Soruşturma sürüyor

Deprem sonrası binada kolon kesme iddiaları ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürüyor. Kolonların kesildiği ileri sürülen alt kattaki spor salonuna ait havuzun görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde havuzun olduğu bölümde kolon bulunmaması dikkat çekti.

havuz.jpeg

17 kişi tutuklanmıştı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 17 kişi 'olası kastla öldürmek' suçundan tutuklanmıştı. 23'ü adli kontrolle 25 kişi serbest bırakıldı, 4 firari şüphelinin yakalanması için çalışmaları sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum