Kent Dayanışma Platformu: Fırsatçıları teşhir edeceğiz

Kent Dayanışma Platformu: Fırsatçıları teşhir edeceğiz
Diyarbakır Kent Dayanışma Platformu, kira ve nakliye ücretlerini yükselterek, depremzedeleri mağdur eden kişi ve kurumları teşhir edeceğini açıkladı.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yıkıma uğrattığı kentlerden biri olan Diyarbakır’da halk evlerine giremezken, kimi fırsatçı ev sahiplerinin kira fiyatlarına % 100 zam yapmasına Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’ndan tepki geldi.

Fırsatçılara tepkiler sürüyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan basın açıklamasını Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu adına açıklamayı Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Zülküf Güneş okudu. Açıklamaya TMMOB Başkanı Doğan Hatun ile Ticaret Odası Meclis Başkanı Nevin İl’de katıldı.

Dayanışma örneği sergilememiz lazım

Diyarbakır Kent Dayanışma Platformu yaptığı açıklamada, depremden sonra kent genelindeki dayanışmaya dikkat çekti. Hasarlı yapıların tespiti için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Kentimizde de şu ana kadar yapılan hasar tespit çalışmalarında yüzlerce yapının hasarlı olduğu ve kullanılamayacağı tespit edilmiştir. Bu yapılarda ikamet eden ve şuan evsiz kalan halkımıza yeniden Diyarbakır’a yaraşır bir dayanışma örneği sağlamamız gerekmektedir” denildi.

‘Teşhir edeceğiz’

Açıklamada, konut kiraları ile nakliye fiyatlarının yükseldiği ihbarlarına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Bu süreçte sivil toplum örgütleri, özel işletmeler ve duyarlı halkımız evini, iş yerini, fabrikasını halkımızın kullanımına açıp, büyük bir dayanıma örneği göstermişken, kentimizde bu tür fırsatçı davranışların; gösterilen olağanüstü dayanışma ruhuna aykırı olduğu hatta gayrı ahlaki olduğu bilinmelidir. Afeti fırsata dönüştürmeye çalışan tüm kesimleri derhal bu tutumlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Aksi taktirde hem hukuksal hem de toplumsal vicdanlarda bu kişi ve anlayışları teşhir edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.