MHP’li Kayaalp’in beraatı Meclis gündeminde

MHP’li Kayaalp’in beraatı Meclis gündeminde
HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’in beraat gerekçesine tepki gösterdi. Beştaş, “İnanmak istemedim” dedi.

AMİDA HABER - “17 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan” tutuklanan MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’ın beraat ettirilmesine tepkiler sürüyor. Beraat kararının gerekçesi dün açıklandı. HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te beraatın gerekçeli kararını gündeme getirdi. Beştaş, beraata gerekçe yapılan “çocuğun kahkaha atmasını” hatırlatarak şunları söyledi:

“MHP Diyarbakır İl Başkanı bir çocuğa cinsel istismardan tutuklandı ve beraat etti. Karar gerekçesine baktım. Her zaman olduğu gibi inanmak istemedim. İnanmayı halen reddediyorum. Çünkü karar gerekçesinde çocuğun kahkaha atması beraat gerekçesi olarak kabul edilmiş. Bu hakim İpek Er’e cinsel istismarda bulunan Musa Orhan’ı da serbest bırakan hakim. Şimdi biz buna adil bir yargılama mı diyeceğiz? İktidar ortağının il başkanı çarşaf çarşaf istismardan tutuklandı haberleri geçecek. Bu kadar kısa sürede kahkaha gerekçesiyle beraat ettirilecek.”

MHP’li Kayaalp’in beraat kararını ve kararın gerekçesini ilk olarak Amida Haber duyurmuştu. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.